Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - DARF KVV vlees: wat zit erin?

DARF KVV vlees: wat zit erin?

2 minuten leestijd

Vlees zit bomvol eiwitten, vitaminen en mineralen. Dé bouwstenen voor het lichaam van je hond of kat. Maar hoe is die verdeling en wat betekent dat voor je viervoeter? We ontleden onze DARF KVV vleesmix.

Alle DARF vleessoorten zijn samengesteld volgens het BARF-principe: minstens vier diersoorten in één mix. Zo bestaat DARF kvv uit 50% kip (bot en vlees), 30% rund (vlees, pens, long, hart, lever en nier), 10% lam (vlees, bot, long, pens, lever) en 10% geit (vlees, pens en long).  

Zoomen we hier verder op in, dan komen we bij de eiwitten, vitaminen en de mineralen. Drie essentiële bouwstenen, die vers vlees goede voeding maken voor je hond of kat.

Eiwitten:

Eiwitten bestaan uit aminozuren, 22 maar liefst. We verdelen deze aminozuren in twee typen.

Aminozuren typen:

1 Niet-essentiële aminozuren
Deze aminozuren kan een hond of kat zelf aanmaken en hoef je dus niet bij te voeren.

2 Essentiële aminozuren
Dit zijn de aminozuren die een hond of kat niet zelf aanmaakt.

De essentiële aminozuren komen voor in dierlijke producten en krijgen je hond en kat dus binnen via vers vlees. Ten opzichte van de hond, heeft de kat nog iets extra nodig: taurine. Dit zit veel in hart. Daarom heeft DARF speciale mixen voor katten, met extra hart én minder bot.  

Vitaminen & mineralen

Het vlees van DARF bestaat ook voor een klein deel uit lever, nieren en hart, wat in het algemeen gewoon onder de noemer vlees valt. Dit zijn goede bronnen van dierlijk eiwit en bevatten veel vitaminen, mineralen en dierlijke vezels. Daarnaast gebruiken we gemalen botten, vanwege de rijkheid aan calcium.

Dit zit er in het vlees

In procenten zit dat er zo uit:
Vocht: 64%, Ruw eiwit: 15.4%, Ruw vet: 14.6%, Vezels: 3.8%, Ruw as: 2,2%, Calcium: 0.9%, Fosfor: 0.48%

Natuurlijke vleesvoeding

DARF kvv is volgens het BARF-principe een 100% complete mix en biedt alle bouwstoffen die je kat of hond nodig hebben. Het vlees is uiteraard vrij van granen, conserveermiddelen en ongewenste antibiotica. DARF is gecertificeerd met het EKO keurmerk (Skal 018327) en heeft de petfood erkenning NL 3320 EG.


Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Gerelateerde artikelen