Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Het BARF-principe: de schijf van 5 voor je hond

Het BARF-principe: de schijf van 5 voor je hond

2 minuten leestijd

Het is voor de gezondheid van je hond belangrijk om gevarieerd te voeren. Je wilt immers het beste voor je hond. Dat is waar het BARF-principe om gaat. Maar wat houdt het nu precies in?

BARFen betekent dat je zelf het menu van je hond samenstelt en je dus precies dat erin kunt verwerken wat jij wilt. BARF staat voor Bones and Raw Food en gaat over het voeren van volledige (niet-dragende) botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Dus geen poten, schenkel en knieën bijvoorbeeld. Deze manier van voeren is afkomstig uit Australië, waar dierenartsen Juliette de BairacliLevy en Ian Billinghurst het BARFen groot maakten.

Afwisseling is het belangrijkste

Waar het om gaat, is de afwisseling. Het is belangrijk dat je je viervoeter niet elke dag hetzelfde geeft. Zie het als onze schijf van 5; waaruit we eten om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo werkt dat bij honden ook. Zij hebben de schijf van drie: spiervlees (45-70%), bot (15-25%) en orgaanvlees (10-20%). Wissel bijvoorbeeld af met drie à vier smaken in circa vier weken. Dit kun je aanvullen met gepureerde groenten. Op deze manier voer je ‘compleet’ en weet je zeker dat je maatje alle benodigde voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Kant-en-klaar volgens BARF

Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klaar vers vlees. Je hoeft dan niet meer zelf de rekensom te maken voor de benodigde voedingsstoffen en deze te mixen. Daarnaast bespaart het je flink in vriesruimte en voorbereidingstijd. Bij KVV worden het vlees en de botten in de juiste hoeveelheid gemalen, waarna je deze eenvoudig aan je hond voert. Zo hebben wij alles volgens het BARF-principe samengesteld. Wij mixen 70% vlees van kip, rund, lam en geit uit biologische landbouw, 20% bot en 10% orgaanvlees van dezelfde dieren.

Voer je volledig BARF, maar wil je KVV proberen? Of twijfel je nog? Je kunt BARF en KVV ook met elkaar combineren. Houd daarbij wel rekening met de verhoudingen. Vind in onze webshop al onze biologische KVV producten.

Gerelateerde artikelen