Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Activiteiten voor je hond: 4 herfsttips

Activiteiten voor je hond: 4 herfsttips

3 minuten leestijd

De herfst is weer volop aan de gang! Het regent steeds meer, buiten is het kouder en ‘s avonds wordt het vroeger donker. Hoewel dit misschien somber klinkt, kan de herfst juist één van de leukste seizoenen zijn om door te brengen met je hond. Twijfel je over welke activiteiten je met je hond tijdens de herfst kan ondernemen? In deze blog geven we je 4 herfsttips!

 

1. Boswandeling

De prachtige kleuren die bij de herfst horen nodigen uit voor een lange wandeling samen met jouw viervoeter. Inspiratie voor nieuwe wandelroutes in een bosrijke omgeving nodig? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje:

  • De Utrechtse Heuvelrug: centraal gelegen in het land 🌳
  • Één van de mooiste bossen van de Veluwe: het Speulderbos  🍁
  • Het herfstparadijs: de Loonse en Drunense duinen 🤩 
  • De gevarieerde natuur met beken, bossen en open velden in Twente 🍂
  • De Sallandse Heuvelrug vol met kleur 🪵

Tip!
In de herfst wordt het vroeger donker. Dat betekent dat je vaker in het donker zal wandelen. Zorg er dus voor dat zowel jij als jouw viervoeter goed verlicht zijn. Met een lichtgevende halsband of een lampje aan het harnas van jouw hond blijft hij goed zichtbaar! Ook moet je tijdens de herfstmaanden goed oppassen voor paddenstoelen, kastanjes en eikels. Ze lijken misschien onschuldig, maar sommige van deze varianten zijn giftig voor jouw maatje. Let dus goed op dat ze deze niet als snack zien. Lees ook deze blog met meer aandachtspunten tijdens de herfst. 

2. Knuffelen op de bank

Tijdens het najaar dalen de temperaturen flink en hebben we vooral behoefte om lekker binnen te zitten met een grote kop thee in onze handen. Ook onze harige vrienden kunnen het kouder krijgen tijdens de herfst. Het ene huisdier heeft een dikkere vacht dan de ander en sommige dieren hebben dus wat extra’s nodig om warm te kunnen blijven. Denk aan een jasje of truitje tijdens het wandelen. Binnen extra knuffelen is dan natuurlijk ook altijd fijn, voor zowel jouw huisdier als voor jezelf.

3. Spelen tussen de bladeren

De meeste honden vinden het heerlijk om te spelen met bladeren. De ronddwarrelende blaadjes en het geknisper onder hun pootjes zorgen voor uitstekend speelmateriaal. Weet jouw viervoeter niet helemaal wat hij met de herfstbladeren aan moet? Neem dan zelf de eerste stap en gooi een handvol bladeren in de lucht. Wedden dat hij binnen no-time enthousiast is? 

4. Naar het strand

Lekker uitwaaien op het strand is de perfecte activiteit met jouw hond deze herfst. Over het algemeen mogen honden in het najaar overal loslopen op het strand. Hier heeft jouw viervoeter dus alle ruimte om rond te rennen en te dollen met andere honden. Zorg altijd voor vers water en een handdoek om hem achteraf mee af te drogen en op te warmen. En aarzel niet om na het wandelen te genieten van een warme kop thee in een gezellige strandtent!

Je hond laten bijkomen van alle activiteiten?
Niet elke hond maakt graag lange wandelingen in de regen. Sommige honden hebben daarom de neiging om in de herfst en winter wat zwaarder te worden. Daarom kan het dus van belang zijn om het eetpatroon van jouw viervoeter hierop aan te passen. Wil je jouw viervoeter wel graag blijven verwennen met een lekkere snack? Geef hem dan eens een Woefstock! Deze is namelijk calorie- en cafeïnevrij! Een verantwoorde snack dus! 

Gerelateerde artikelen