Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Klaar voor het najaar met je viervoeter

Klaar voor het najaar met je viervoeter

4 minuten leestijd

De herfst is weer officieel begonnen wat betekent dat de koude, regenachtige dagen en donkere avonden weer gaan beginnen. Het kan dan misschien behoorlijk regenen en duister weer zijn in het najaar, maar ook de herfst is een fantastisch seizoen om er lekker op uit te gaan met je viervoeter en te genieten van quality time samen. Struinen door de mooie bossen of relaxen binnenshuis. Het is net waar jullie zin in hebben! Wij geven een aantal tips zodat jij en je viervoeter klaar zijn voor het najaar. 

Urenlang wandelen

Alle blaadjes vallen weer van de bomen en dit is een fantastisch gezicht in de bossen. Niets is dan lekkerder om samen met je viervoeter urenlang te wandelen in het bos. Struinen door de modder of misschien wel schuilen tegen de regen. Echt genieten! Ben je nog op zoek naar mooie wandelgebieden? Lees dan eens deze blog.

Extra aandacht voor voeding

Niet elke hond is fan van natte, koude pootjes. In het najaar zitten jij en je viervoeter daardoor misschien meer binnen dan in het voorjaar en de zomer. Houd er dan wel rekening mee dat je hond niet zo veel beweegt. Geef niet te veel snacks en houd het gewicht goed in de gaten. Denk je dat je hond al overgewicht heeft? Deze blog geeft je een aantal tips om je hond weer op gezond gewicht te brengen.

Sterke weerstand

Ook voor je viervoeter is een sterke weerstand in het najaar erg belangrijk. Zo is hij beter beschermd tegen vervelende ziektes of kwaaltjes. Zorg er daarom voor dat je hond in het najaar goed alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Voer bijvoorbeeld onze KVV, een supergezonde én complete mix. Maar houdt ook in de gaten of je hond nog soepel beweegt en nog wel actief blijft gedurende de dag. Want luieren als de regen tegen de ramen tikt is natuurlijk heerlijk, maar je hond moet wel net zo energiek zijn als in de zomer. Heb je twijfels of vragen over de weerstand van je viervoeter? Neem dan contact op met de dierenarts. Zij kunnen je vast hiermee verder helpen.

Kijk uit voor paddenstoelen

Paddenstoelen groeien volop in het najaar. De een na de ander komt uit de grond en het zorgt voor een prachtig gezicht in de bossen en natuurgebieden. Alleen tussen al deze paddenstoelen kunnen ook giftige soorten zitten. Houd tijdens het wandelen je hond goed in de gaten, zodat hij de paddenstoelen niet als tussendoortje gaat zien.

Kastanjes en eikels

Kastanjes en eikels zijn onafscheidelijk verbonden met het najaar. Ze versterken de mooie herfstkleuren en zijn leuk om te verzamelen en er vervolgens een mooi herfst stukje van te maken. Maar kastanjes en eikels kunnen ook gevaarlijk zijn voor je viervoeter. Ze zorgen namelijk voor vervelende verstoppingen en eikels bevatten een stof die giftig is voor honden. Deze stof – looizuur – kan zorgen voor nierfalen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt als dierenliefhebber. Houd daarom goed een oogje in het zeil tijdens jullie wandelingen.

Goede verlichting

In het najaar is het ‘s ochtends langer donker en in de avond wordt het ook weer snel donker. Er komt dus een tijd dat het eerste en laatste rondje van de dag met je viervoeter in het donker zijn. Zorg er daarom voor dat jij en je viervoeter goed verlicht zijn. Gebruik bijvoorbeeld een halsband met verlichting, bevestig lampjes aan de riem of zorg dat je een reflecterend hesje aan hebt. Zo kunnen alle weggebruikers zien dat jij samen met je viervoeter heerlijk aan het wandelen bent!

Wat is de favoriete bezigheid in het najaar van jou en je viervoeter? Laat het ons weten via Facebook of Instagram. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen