Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 6 leuke plekken om met je hond te wandelen

6 leuke plekken om met je hond te wandelen

3 minuten leestijd

Wandelen met je hond is één van de leukste dingen om met je hond te doen. Tenminste, als je er meer van maakt dan alleen ‘even uitlaten’. Van de gebaande paden af dus. Even lekker los, om uit te waaien. Wij hebben 6 leuke wandelplekken voor je op een rij gezet.

We vroegen onze vrienden op Facebook waar zij het liefst uitwaaien met hun hond. En daar kwamen een aantal hele leuke gebieden uit! Bedankt voor jullie tips.

1 Bentwoud

Het Bentwoud is een natuurgebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het gebied is maarliefst 800 hectare groot en is daarmee het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos. Helemaal leuk: het gebied heeft meerdere wandelplekken voor honden. Ook omheind, zodat je je hond rustig los kunt laten lopen. Er zijn zelfs zwemplekken voor je hond.

Bedankt voor de tip Liselotte!

Hoe je het losloopgebied vindt? ‘Het heet Bentwoud Noord. Je rijdt bij de rotonde richting Hazerswoude. Als je het pad oploopt, ga je aan het einde links. Dan sta je gelijk aan het water met strandje. Er staan zelfs bankjes.’

2 Strand Noordwijk

Heerlijk samen uitwaaien op het strand, kilometers rennen in de duinen en afkoelen in het zoute water. Het strand van Noordwijk heeft het allemaal. Zelfs een hondenstrand van 2,5 kilometer. Dit strand loopt vanaf het einde van de Koningin Astrid Boulevard (afrit 1, op het strand linksaf) tot aan het bord ‘Katwijk’ op de noordelijke grens van het strand van Katwijk. Hier mogen honden het hele jaar loslopen, zowel op het strand als in het voorste gedeelte van de duinen. Is dat even leuk!

Bedankt Marieke en Evelien voor deze tip!

3 De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Een paradijs voor de avontuurlijke wandelaar. Je wandelt hier naar hartenlust met je viervoeter. Zoek je een losloopgebied? Start dan op parkeerplaats P5 of P6 aan de Baanhoekweg. Loop door het wandelgebied ten noorden van het Moldiep richting de zwemplas. Ten zuiden van de zwemplas mag je hond lekker vrij rond rennen.

Ook De Elzen in de Biesbosch is een schitterend gebied om met je hond te wandelen. Bedankt Aila voor deze tip!

4 Texel

Weer een strand. Want stranden zijn zo fijn. Maar ook het duingebied van Texel is prachtig. Bedankt Martine voor deze tip! Wekelijks doet zij met haar hond mee aan de hondenwandeling van Aelous51. Aanrader.

5 Kootwijkerzand

Hartje Veluwe en bekend terrein voor onze DARF honden: het Kootwijkerzand. Het is het grootste stuifzandgebied van West-Europa en een enorm uniek gebied. Het is net alsof je door Afrikaanse steppe wandelt. Met daarachter hoge dennen, waartussen allerlei wandelpaden slingeren. Dikke aanrader!

6 Goudsberg

Zandverstuivingen, prachtige panorama’s, hectares bossen en prehistorische akkers; bij de Goudsberg in Lunteren kun je alle kanten op. De drie grote zwerfkeien aan het begin van het gebied markeren het geografische Middelpunt van Nederland. Hoogtepunt zijn letterlijk de ‘Goudsberg’ en het zandgat waar honden eindeloos kunnen rennen, de steile zandhelling op en af. Parkeren is gratis.

Wandel je vaak met je hond in zulke avontuurlijke gebieden? Zorg er dan voor dat je hond de juiste energie binnenkrijgt. Elke dag. Neem daarvoor een kijkje in onze webshop. Voor volledig uitgebalanceerde kvv vers vleesproducten, vanuit het BARF-principe

Gerelateerde artikelen