Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Voordelen van BARF

Voordelen van BARF

3 minuten leestijd

Regelmatig krijgen wij de vraag ‘Wat zijn de voordelen van het voeren van vers vlees?’. En we begrijpen deze vraag, want als je niet bekend bent met de term BARF, gaat er misschien wel een hele nieuwe wereld voor je open. BARF staat voor Bones and Raw Food en gaat over het voeren van volledige botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Een glanzende vacht

Dit is één van de voordelen die we het meest terugkrijgen van baasjes die hun viervoeters BARF voeren; de glanzende vacht. Misschien niet de voornaamste reden om te beginnen met het voeren van vers voer. Maar; een gezonde vacht betekent vaak een gezonde hond of kat. 

Mooie ontlasting

Net als een gezonde vacht zegt de ontlasting van een viervoeter vaak ook veel over de gezondheid. Wat we vooral vaak horen is dat de ontlasting minder hard is en dat een BARFende viervoeter over het algemeen minder vaak een grote boodschap hoeft te doen. De darmen van je viervoeter hebben dus zeker baat bij het voeren van vers vlees. 

Volledig naar behoefte 

Uiteraard is het voeren van onze complete KVV ideaal, maar wanneer je versvoer voert volgens de BARF-methode kun je ook erg goed inspelen op de behoefte van je viervoeter. Denk bijvoorbeeld aan allergieën en intoleranties waar je gemakkelijk rekening mee kunt houden. Maar ook specifieke behoefte door overgewicht of darmklachten. In onze shop vind je verschillende speciale dieetvoedingen, maar je kunt deze uiteraard ook zelf samenstellen.

Eliminatiedieet 

Vermoed je een allergie of intolerantie bij je hond of kat? Dan is een eliminatiedieet dé oplossing om er achter te komen waar jouw viervoeter allergisch of intolerant voor is. Versvoer is hier uitermate geschikt voor. Kies dan voor onze Alroda Puur varianten, deze bevatten één diersoort.  

Een gezond gebit

Het voeren van BARF voorkomt tandplak en tandsteen. Dit komt voornamelijk doordat het voer geen zetmeel bevat (wat wel in brokken zit). Voor het gebit van je viervoeter is het goed om ook regelmatig gezonde kauwsnacks te geven. Onze PETT snacks, bijvoorbeeld de Woefstocks, zijn hier niet alleen goed voor een gezond gebit, je verwent je viervoeter ook nog eens met een heerlijke traktatie.
voordelen BARF
Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen, maar we hopen vooral dat je het zelf zult ervaren. De overgang van brokken naar versvoer kan best een ontdekkingstocht zijn. Hoe je dat het beste kunt doen, vertellen we je graag in dit artikel. Heb je specifieke vragen of het dieet van je viervoeter? Neem dan contact op met je dierenarts.

Gerelateerde artikelen