Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Benodigdheden voor de kat

Benodigdheden voor de kat

4 minuten leestijd

Je wordt trots baasje van een lieve, spinnende viervoeter. Voordat je je nieuwe vriendje ophaalt, is het verstandig een aantal producten aan te schaffen. We zetten de belangrijkste benodigdheden voor de kat op een rijtje. 

Ik ga op reis en neem mee

Een reismandje is misschien niet het eerste waar je denkt, maar waarschijnlijk wel het eerste dat je nodig hebt. Want hoe vervoer je anders je nieuwe aanwinst van zijn oude, naar zijn nieuwe huis? Ook als je een bezoek aan de dierenarts brengt, is een reismandje geen overbodige luxe. Reismandjes zijn er van kunststof en van stof. Een stoffen mand geeft een kat wat meer comfort, maar kunststof heeft een langere levensduur en is makkelijker schoon te maken. 

Eten en drinken

Een kat heeft genoeg aan één voerbakje, tenzij je hem nat- en droogvoer geeft. Dan is het handig om twee bakjes te hebben. Je kunt het beste lage voerbakjes aanschaffen, dan zitten snorharen niet in de weg bij het eten. Zet de voerbak op een rustige plek en niet in de buurt van de kattenbak. Omdat katten van nature geen drinkers zijn, is het aan te raden meerdere drinkgelegenheden te bieden. En als het even kan vers water, dat vinden ze vaak het lekkerst.

Lekker slapen

Mag jouw kat bij je op de bank liggen? Of misschien zelfs wel lekker bij je op bed? Gezellig! Maar niet elk baasje of elke kat is hiervan gediend. En soms ligt een kat de ene keer graag bij zijn baasje, en de andere keer liever even alleen. Het is daarom altijd verstandig de kat ook een eigen plekje te geven. Een luxe mand, een hangmatje aan de verwarming of een kartonnen doos met een dekentje erin: de meeste katten vinden het allemaal prettig.

Benodigdheden voor de kat

Kat in het bakkie

Zorg voor minimaal één kattenbak, maar liever meer. De ‘regel’ is eigenlijk: het aantal katten plus één. Om de kat te laten wennen is het verstandig eerst de bak open te laten. Als je viervoetertje eenmaal de kattenbak weet te vinden, mag de kap erop. Het handigst is een kap met deurtje, dit scheelt een hoop kattengrit buiten de bak. Let er wel op dat niet elke kat van een deurtje gediend is. Dan kun je er beter voor kiezen het deurtje eruit te laten: je hebt vast liever grit voor de bak dan uitwerpselen op onverwachte plekken in huis 😉 

Spelen is leuk

Natuurlijk moet elke kat iets te spelen hebben. Ook hier geldt weer dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. De bekende muisjes en balletjes zijn altijd leuk. Maar denk ook eens aan een snackbal. Deze bal vul je met lekkere snacks of brokjes, en de kat moet er toch echt even mee aan de slag voordat het lekkers uit de kleine opening te voorschijn komt.

Benodigdheden voor de kat

Scherpe nagels

Krabpalen zijn essentieel als je niet wilt dat de kat zijn nageltjes scherpt aan je bankstel of behang. Krabpalen zijn er in allerlei soorten en maten. Prijzen lopen uiteen van een krablatje voor een paar euro tot een krabvilla van een paar honderd euro. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wat vooral belangrijk is, is de lengte en de plek van de krabpaal. Zorg ervoor dat de lat of paal lang is, een kat rekt zich namelijk graag lekker uit tijdens het krabben. Katten krabben het liefst in de buurt van hun slaapplaats en bij doorgangen. 

Naar buiten

Heb je een binnenkat, of mag jouw kat ook naar buiten? In het laatste geval is een kattenluik een aanrader. De kat kan naar binnen en buiten wanneer hij dat wilt, en jij hoeft niet steeds de deur voor hem open te doen. Het ligt het meest voor de hand een kattenluik in een deur te plaatsen. Kan dat bij jou niet? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden in bijvoorbeeld een raam, muur of garagedeur. Vrees je voor onverwacht bezoek? Er zijn kattenluiken die openen door een magnetische hanger aan de halsband. Zo weet je zeker dat je kat geen vriendjes of vriendinnetjes mee naar huis neemt 😉 

Wat is jouw leukste of meest handige item voor de kat? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen