Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Thuiswerken met de hond

Thuiswerken met de hond

3 minuten leestijd

Steeds meer mensen werken thuis. Voor viervoeters even wennen: hun baasje is thuis, maar ze krijgen vaak toch weinig aandacht. Thuiswerken met de hond, hoe doe je dat? Met deze tips helpen wij je een handje op weg.

Geef extra aandacht

De kans is groot dat je door thuiswerken reistijd bespaart. Extra tijd: dat kan je viervoeter vast goed gebruiken. Zorg dat je hond een voldaan gevoel heeft als jij aan je werkdag begint. Lekker van tevoren een eindje wandelen of zelfs hardlopen, uitrusten en eten. Dan is hij tevreden en rustiger als jij aan de slag moet. De frisse lucht en beweging zijn natuurlijk goed voor jullie allebei. 

Creëer een fijn plekje

Logisch dat je, als je samen met je viervoeter thuis bent, je niet afzondert van je hond. Je bent er toch, wel zo gezellig als je dan lekker dicht bij elkaar bent. Maar je hond moet wel leren dat hij weinig, of zelfs geen, aandacht van zijn baasje krijgt. Met een mand, bench of hondenkleed creëer je makkelijk een plekje in de buurt van je werkplek waarvan je viervoeter weet: ‘Hier lig ik lekker, dit is een fijn plekje dichtbij mijn baas. Het is prima, maar hij heeft even geen tijd voor mij.’ 

Lekker laten dartelen

Heb je er zelf geen last van als je viervoeter om je heen dartelt? Geen probleem natuurlijk, lekker laten gaan. Je kunt hem ook alleen op zijn plek sturen als jij even niet gestoord kan worden. Wanneer je moet videobellen bijvoorbeeld. De ene gesprekspartner vindt het hartstikke leuk als er ineens een hond in beeld komt, maar niet iedereen is ervan gediend en ook niet elke baan leent zich hiervoor. Uitgebeld? Geef je hond dan weer een commando dat hij weer ‘vrij’ is.

Thuiswerken met de hond

Zorg voor een veilige werkplek

Normaal gesproken heb je misschien alleen af en toe een laptop op tafel staan. Voor het thuiswerken staat er vaak meer op een tafel of bureau: computers met meerdere schermen, printers telefoonladers. Al deze apparaten hebben de nodige snoeren. Let erop dat je viervoeter hier niet bij kan. Vooral puppy’s zijn geneigd hier eens even lekker aan te knagen. Ook als je hond er netjes afblijft is het opletten geblazen: met vier pootjes is struikelen over snoeren niet ondenkbaar. Gevaarlijk voor je hond, maar ook voor je apparatuur 😉 

Bewegen in de pauze

Thuiswerken kan betekenen dat je meer flexibel bent. Loop je normaal gesproken een rondje met je collega’s? Dat kan nu met je viervoeter. Afhankelijk van de lengte van je pauze is hondensport ook een mogelijkheid. Even samen de wekelijkse training of een paar oefeningen doornemen. Met een paar flyball-oefeningen vliegt je pauze om! 

Leren alleen zijn

Werk je tijdelijk thuis? Dan is het, hoe ongezellig het ook klinkt, verstandig af en toe zonder hond op pad te gaan. Toch even die lunchwandeling alleen, of op je vrije vrijdagmiddag alleen ergens op visite. Je hond zal -weer- moeten leren alleen te zijn. Straks zit jij namelijk weer op kantoor, en zit hij weer alleen thuis. Neemt natuurlijk niet weg dat je nu niet extra van elkaars gezelschap mag genieten! 

Werk jij thuis samen met je hond? Stuur een foto ons een foto van jullie werkplek via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

 

Gerelateerde artikelen