Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Kat met veel haar? Zo ruim je het kattenhaar op in huis

Kat met veel haar? Zo ruim je het kattenhaar op in huis

3 minuten leestijd

Heb je een grote Siberische kat of een ragdoll? Of een andere langharige kat? Dan heb je waarschijnlijk ook te maken met lange kattenharen op je bank, kleding in bed en eigenlijk op alle mogelijke plekken in je huis waar je kat komt. Wij zochten voor je uit hoe je het makkelijkst en snelste deze haren opruimt.

Wat werkt wel tegen lange kattenharen?

Raamwisser

Er zijn verschillende apparaatjes op de markt waarmee je haren van bijvoorbeeld de bank verwijdert. Maar voor deze manier hoef je niets nieuws te kopen: gebruik een raamwisser! Als je de raamwisser een beetje vochtig maakt en er daarna mee over de meubilair gaat, hopen de kattenharen zich op. Je kunt ze dan gemakkelijk oppakken! Deze truc werkt uitstekend voor op je bank.

Kledingroller

Wil je na een knuffelsessie met je kat niet met kleding vól kattenharen de deur uit gaan, dan is een kledingroller een perfecte oplossing. Je rolt met de plakkerige roller over je kleding en de lange haren blijven eraan plakken. De kledingroller werkt ook goed voor de bank of stoelen; al zal je voor grotere oppervlakten flink wat rolwerk moeten verrichten.

Tape

Je kunt je bank, stoelen of kleding ook ‘harsen’ met tape. Je plakt dan tape op de plaats met veel haren en trekt deze voorzichtig weer los. De haren blijven dan aan de tape plakken. Deze manier is wat arbeidsintensiever dan bovenstaande manieren en misschien iets minder gemakkelijk. Het werkt wel goed! Let wel op; als je te hard trekt, kun je je meubilair beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet!

ragdoll kat lang haar

Wat werkt niet tegen lange kattenharen?

Kammen

Het klinkt misschien logisch: als je buiten je kat kamt, zullen deze haren niet binnen terechtkomen. Toch is kammen niet de manier om van de lange kattenharen binnen af te komen. Ten eerste vinden veel katten kammen niet fijn. Katten zijn schone dieren die zelf hun vacht goed verzorgen. Zorg voor goede voeding en een schoon plekje waar ze kunnen liggen; dan blijft de vacht vaak mooi, glanzend en gezond. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, sommige katten hebben moeite om hun vacht netjes te houden. Dan kun je bijvoorbeeld helpen door met je vingers voorzichtig de klitten eruit te halen.
Maar waarom niet kammen als je van de lange kattenharen binnen af wilt? Simpelweg omdat je met te veel kammen de haargroeicyclus van een kat in de war brengt. En omdat de kattenhuid snel weer nieuwe (wol)haren zal aanmaken, die alsnog in je huis terecht komen. Kwestie van dweilen met de kraan open…

Gerelateerde artikelen