Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Welke sporten zijn er voor honden?

Welke sporten zijn er voor honden?

3 minuten leestijd

Vind je het leuk om meer te doen met je viervoeter dan wandelen, knuffelen en spelen? Houden jij en je hond ervan actief bezig bezig te zijn? Dan is hondensport voor jullie misschien wel een goed idee. Maar hoe kom je erachter welke sporten er allemaal zijn en welke sport het best bij jullie past? We zetten er een aantal voor jullie op rijtje.

Agility

Deze sport is beter bekend onder de naam ‘behendigheid’. Hierbij loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours. De hond springt over hordes, rent door tunnels en balanceert over wipwappen. Het baasje begeleidt hem hierbij. Baasje en viervoeter zijn bij deze sport echt een team. Leuk aan deze sport is dat het voor lol kan, maar voor de echte fanatiekelingen worden er ook wedstrijden georganiseerd. 

Flyball

Bij deze sport is het de bedoeling dat je hond over vier hindernissen springt naar de tennisbal toe. De viervoeter pakt de tennisbal uit een apparaat, welke hij zelf bedient met zijn poot, draait zich om rent zo snel mogelijk terug. Weer springend over de hindernissen. Er staat een volgende hond klaar voor vertrek, want zodra de eerste hond over de finish is mag de volgende hetzelfde kunstje doen. Dit gaat zo vier keer achter elkaar door. Het spreek natuurlijk voor zich dat het snelste estafette-team wint. Een leuke, intensieve sport waar aardig wat training bij komt kijken. 

Jachttraining

Veel mensen denken dat deze sport alleen geschikt is voor jachthonden. Dat is niet helemaal waar. Bij honden die voor de jacht gefokt zijn, is de kans groot dat ze het er makkelijker vanaf brengen. Wild opsporen, aanwijzen, volgen of apporteren: alle honden vinden jachttraining leuk. 

Waterwerk

Houdt jouw hond niet van water of kan hij niet zwemmen? Dan is deze sport niet geschikt voor jouw viervoeter. Het is ook belangrijk dat je zelf ook een beetje een waterrat bent, want droog hou je het niet bij waterwerk. Je leert je honden om onder meer een boot, pop of drenkeling op te halen. Ook leer je ze om spullen naar een andere boot te brengen. Het is hierbij heel belangrijk dat je hond gehoorzaam is. Waterwerk is recreatief en als sport te beoefenen. De sport heeft als doel om honden en hun baasjes te motiveren om in verenigingsverband brevetten te behalen. 

Dog dance

Het is precies wat je denkt: dansen met je hond! Deze sport komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en is geschikt voor elke gezonde hond en voor elk baasje dat van dansen houdt. Op muziek verzin je zelf een choreografie. Voorwaarde van de choreografie is dat het niet gevaarlijk mag zijn voor de viervoeter. Er zijn twee varianten van Dog dance: Heelwork to music en Canine freestyle. Bij de eerste moet de viervoeter dichtbij zijn baasje blijven. Bij de tweede heeft hij meer ruimte en kan de show nóg spectaculairder worden!


Wil je jouw hond belonen tijdens het sporten? Ontdek ons assortiment met gezonde PETT Snacks.

Gerelateerde artikelen