Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Fotoshoot met je hond

Fotoshoot met je hond

4 minuten leestijd

Ieder hondenbaasje kan het beamen: onze telefoons staan vol met foto’s van viervoeters. Deze foto’s zijn vaak een tikkeltje amateuristisch of niet helemaal scherp. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar ben je van plan om een wat professionelere fotoshoot met je hond te houden? Wij geven je tien tips!

Tien tips voor een fotoshoot met jouw hond;

1 Fotografeer op ooghoogte

Schiet altijd een paar foto’s op ooghoogte van je viervoeter. Zo kruip je echt in hun wereld en worden de foto’s nog persoonlijker. Op deze manier kan je ook goed contact maken met je viervoeter en is de kans dat hij recht in de lens kijkt nog groter. Dat garandeert natuurlijk prachtige foto’s!

2 Houd het weer goed in de gaten

Foto’s maken met warm weer of felle zon is vaak niet zo’n goed idee. Dit soort licht kan er namelijk voor zorgen dat je foto’s overbelicht worden en met warm weer is het natuurlijk ook niet echt een feestje voor je viervoeter. Kortom; schaduw en/of een bewolkte dag zijn perfect voor een fotoshoot met je hond. 

3 Leg de focus op de ogen van je hond

Viervoeters kunnen je doordringend aankijken. Als ze graag willen buiten spelen of misschien lekkere DARF KVV willen smikkelen. Dit is altijd een prachtig gezicht en hoe gaaf is dit om die blik ook te creëren op de foto’s! Stel daarom jouw camera scherp op de ogen van je viervoeter. Zo worden de foto’s nog persoonlijker en unieker. 

4 Neem voldoende snacks mee

Een fotoshoot is hard werken! Daarom mag je jouw hond best verwennen met een lekkere snack. Zo krijgt hij weer even een energieboost en zal hij met veel plezier weer goed naar je willen luisteren. Nog snacks nodig? Bekijk dan eens onze heerlijke en gezonde DARF snacks.

5 Schakel hulp in

Foto’s maken, je viervoeter in de gaten houden en de omgeving niet uit het oog verliezen. Dat is eigenlijk te veel werk om in je eentje te doen. Vraag daarom altijd iemand die je kan helpen bij de fotoshoot. Om de foto’s te maken, je viervoeter af en toe een snackje te geven, of op de juiste plek te laten staan. En het is natuurlijk ook nog eens supergezellig 🙂 

6 Houd de achtergrond rustig

Je hond moet natuurlijk de echte eyecatcher zijn op de foto’s. Om dat te creëren is het belangrijk om de achtergrond rustig te houden. Zo spat jouw viervoeter echt van het scherm!

7 Maak gebruik van verschillende locaties

Om veelzijdig beeld te krijgen van de fotoshoot is het leuk om de locaties een beetje af te wisselen. In een mooi weiland, in de bossen of bij het water. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En door op verschillende locaties te fotograferen raakt je viervoeter ook niet verveeld. Win-win! 

8 Fotografeer niet tegen het licht in 

Net als bij iedere andere fotoshoot is het bij een fotoshoot met je hond net zo belangrijk om niet tegen het licht in te fotograferen. Door dit felle licht heeft de camera namelijk de neiging om jouw hond te onderbelichten waardoor er vreemde silhouetten ontstaan op de foto. Dat is natuurlijk niet wat je wilt!

9 Geduld is een schone zaak

Een beetje geduld is natuurlijk altijd al belangrijk bij je viervoeter, maar zeker met een fotoshoot heb je hier best wel wat van nodig. Voor je hond is het natuurlijk onbekend terrein en daarom moet je zelf als baasje altijd rustig blijven. Zo vertrouwd je hond de situatie beter en krijgt hij niet onnodig stress. 

10 Neem speelgoed mee

Speelgoed is altijd een goed hulpmiddel als je wat interactie op de foto wilt. Een balletje gooien, knagen aan een touw of een lekker botje. Het zorgt ervoor dat je hond lekker zichzelf kan zijn en dat zijn nou net de allerleukste foto’s! Het spelen zorgt er ook voor dat je viervoeter het leuk blijft vinden. 

Heb jij nog goede tips voor een fotoshoot met je hond? Of een leuke foto van een fotoshoot met je viervoeter? Deel die dan met ons via Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

Gerelateerde artikelen