Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - De voordelen van een likmat

De voordelen van een likmat

2 minuten leestijd

Likmatten voor honden en katten, we zien ze steeds vaker voorbij komen. Maar waar dienen ze eigenlijk voor en wat zijn de voordelen van een likmat? Lees verder om erachter te komen.

Waarvoor dient een likmat?

Likmatten zijn ontwikkeld om er wat lekkers op te smeren, zodat jouw hond of kat langer doet over zijn eten. De viervoeter moet het voer letterlijk van de mat af likken. Vandaar ook de naam ‘likmat’. Je kunt er bijvoorbeeld DARF vers vlees (kvv) op smeren. Niet alleen erg lekker, het is ook nog hartstikke gezond.

Hoe werkt een likmat?

Een likmat is een siliconen mat met opstaande randjes en figuurtjes. Door het doolhof van vormpjes op de mat gaat het voer in de hoekjes zitten en is het een uitdaging voor je hond of kat om met zijn tong al het lekkers eruit te krijgen. Zo is je viervoeter met dezelfde hoeveelheid voeding langer bezig met eten en het is nog leuk ook! 

Wat zijn de voordelen van een likmat?

  • Likken werkt kalmerend. Eten wordt op deze manier een rustmomentje voor de kat of hond;
  • Je kan een likmat vullen en even invriezen. Op deze manier maak je op een warme dag een verfrissende lekkernij voor je viervoeter;
  • Is jouw hond een gulzige eter? Dat voorkom je met een likmat dat hij of zij te snel eet. Niet schrokken kan winderigheid en verteringsproblemen voorkomen;
  • Langzaam eten zorgt voor een betere smaakervaring;
  • Likmatten zijn hygiënisch en tand- en tandvleesvriendelijk;
  • Omdat je viervoeter een tijdje geconcentreerd bezig is om de mat schoon te likken, kan het ook als een mooie afleiding werken bij stressvolle momenten -denk bijvoorbeeld aan vuurwerkangst-;
  • Gemak dient de mens: de meeste likmatten zijn geschikt voor de vaatwasser.

De voordelen van een likmat

Wat kost een likmat?

Likmatten zijn te verkrijgen in dierenwinkels en in diverse webshops. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. De prijzen variëren van € 3,99 tot van € 24,99. Wij raden aan te beginnen met een goedkope variant. Vindt jouw viervoeter de likmat helemaal het einde? Dan is het natuurlijk leuk om een mooiere likmat aan te schaffen.

Maakt jouw hond of kat gebruik van een likmat? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen