Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Quarantaine met een viervoeter

Quarantaine met een viervoeter

3 minuten leestijd

Het is een vreemde situatie, deze coronacrisis. Voor jou, maar ook voor je viervoeter. Van dagen alleen kunnen luieren op de bank naar ‘de baas’ iedere dag thuis. Dit is ten eerste natuurlijk supergezellig, maar buiten dat zal het ook best even wennen zijn voor jullie beiden. Daarom hebben wij vijf leuke en handige tips om samen met je viervoeter de dag door te komen! 

Lange wandeling in de ochtend

Een goed begin is het halve werk. Start daarom de ochtend met een lange wandeling. Misschien doe je dit normaal gesproken ook al wel, maar zeker in deze tijd is frisse lucht en bewegen heel erg belangrijk. Uiteraard alleen met jouw viervoeter en houdt altijd anderhalve meter afstand van alle andere voorbijgangers. Op deze manier kan je hond lekker zijn energie kwijt en kan jij rustig wakker worden. Misschien heb je zelfs wel geluk dat er een fijn ochtendzonnetje schijnt. 

Speelkwartier rond de lunch

Werk je thuis? Dan is het goed voor je om rond de lunch even lekker te bewegen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, ook voor je viervoeter. Houd daarom iedere lunchpauze een speelkwartiertje. In de tuin, op het veldje in de buurt of in het bos. Met een bal gooien of een stukje rennen. Het kan allemaal! 

Eigen vermaak

In de tijd dat jij druk bent met de thuisonderwijs voor de kids, je werk of klusjes in en rondom huis is het belangrijk dat je viervoeter zichzelf kan vermaken. Zorg er daarom voor dat je leuke speeltjes of snacks hebt voor je hond. Bijvoorbeeld een snackbal, een stevig touw of een lekker bot. 

Gun je hond ook rust

24/7 samen zijn met je viervoeter kan best wat energie vergen. Voor jou, omdat je jouw hond graag bezig wilt houden. Maar je huisdier kan hier zelf ook best wel moe van worden. Normaal gesproken is er genoeg tijd voor powernapjes, maar nu zal jouw hond veel meer wakker zijn dan normaal. Onthoud daarom dat je dus echt niet de hele dag je hond hoeft te vermaken. Relaxmomentjes, of eigenlijk; slaapmomentjes, zal hij tussendoor heerlijk vinden!

Tijd voor een spelletje!

Een potje Rummikubben zal niet zo snel gaan met je viervoeter, maar er zijn verder genoeg leuke spelletjes die jullie samen kunnen doen. Zoals verstoppertje of behendigheid. Gezellig om te doen, maar het versterkt jullie band ook nog eens! Lees daarom snel deze blog met zeven spelletjes die ontzettend leuk zijn om met je hond te doen. 

Heb jij nog leuke tips om jouw en je viervoeter te vermaken tijdens deze corona crisis? Laat het ons weten via Facebook of Instagram.

Gerelateerde artikelen