Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Waarom kiezen voor een herplaatser

Waarom kiezen voor een herplaatser

2 minuten leestijd

Je hebt er waarschijnlijk goed over nagedacht: een nieuwe viervoeter in huis. Want er is natuurlijk niets mooier dan een nieuw maatje. Maar waarom zou je kiezen voor een herplaatser? 

Bedenk je ten eerste altijd goed waarom je een viervoeter in huis neemt. Heb je al een hond in huis? Veel baasjes merken dat honden zelfverzekerder worden als er nog een hond in huis is, en het is natuurlijk erg leuk dat ze samen kunnen spelen. Let er wel op dat ze goed met elkaar overweg kunnen. 

De perfecte match

Het is niet alleen belangrijk dat de viervoeter(s) die je al in huis hebt met de nieuwe hond overweg kunnen. Ook jij als baasje moet een klik hebben met de hond! Dat kan natuurlijk met een pup, maar dat kan ook zeker met een herplaatser. Herplaatsers hebben vaak al een ontwikkelde persoonlijkheid, waardoor je er al snel achter komt of jullie een match zijn. 

Uit liefde voor het dier

Een hond kan om verschillende redenen herplaatst worden. Misschien is het vorige baasje overleden of had de hond geen match met andere dieren in het huis. Hoe mooi is het als jij deze viervoeter een nieuw thuis kan bieden? Bij een asiel kun je altijd informatie opvragen over de geschiedenis van de viervoeter. 

Opvoeding 

Met een puppy ga je meestal naar puppycursus, hij moet namelijk nog opgevoed worden. Bij de meeste herplaatsers is dit niet het geval. Hierdoor is een puppy vaak intensiever. Een ander groot voordeel is dat herplaatsers (meestal) al zindelijk zijn. Natuurlijk zullen jullie altijd aan elkaar moeten wennen. En kan het zijn dat de viervoeter in het verleden dingen heeft meegemaakt waardoor hij bijvoorbeeld angstig is. Zorg te allen tijde dat je jouw viervoeter rustig kunt krijgen en bovenal een liefdevol thuis biedt.

Of je kiest voor een puppy of een herplaatser is natuurlijk persoonlijk. Hoe dan ook: een nieuwe viervoeter in huis is altijd iets om dankbaar voor te zijn! Waar heb jij voor gekozen? Een pup of een herplaatser? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen