Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 7x handig om te weten bij het voeren van vers kattenvoer

7x handig om te weten bij het voeren van vers kattenvoer

3 minuten leestijd

Katten zijn echte prinsen en prinsesjes als het op eten aankomt. Wat niet lekker is, eten ze niet. Maar dingen die wél lekker zijn, zijn niet altijd direct goed. Hoe zit dat precies? Dit is 7x handig om te weten bij het voeren van vers kattenvoer.

1 Zorg voor een complete voeding

Compleet voeren staat bij ons stipt op één. Als je wilt dat je kat niets tekort komt, dan voer je ‘compleet’. Dat betekent dat je precies dat voert wat je kat binnen hoort te krijgen (volgens het BARF-principe). De juiste voedingsstoffen en mineralen dus, vanuit vier of meer diersoorten. Zo’n product is bijvoorbeeld DARF Kat kvv, dat bestaat uit kip, rund, lam en geit. En bevat minder calcium/bot en geen pens; hier zijn katten vaak niet zo dol op.

2 Voer geen vlees met rauwe groenten

Katten kunnen slecht tegen rauwe groenten, omdat ze het simpelweg niet kunnen verteren. Voer je vers vlees, dan hebben katten qua aanvulling ook geen groenten nodig.

3 Hart is een bom van goede vitamines

Het voeren van hart is enorm goed voor je kat. In hart zit in vergelijking met ander spiervlees een hoger gehalte aan taurine, ijzer, koper, vitamine C, mangaan, selenium, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en vitamine B12. Vooral die extra taurine hebben katten nodig. Er zijn daarom aparte producten voor je kat met hart. Neem bijvoorbeeld Alroda Geitenhart.

Advies: Voer je hart, combineer dit dan met producten met meer diersoorten. Hart 10% van het standaard voer. Zo zorg je ervoor dat je ‘compleet’ blijft voeren volgens het BARF-principe.

4 Voer kattenvoer met voldoende vocht

Katten hebben, net als elk dier, voldoende vocht nodig. Dat is namelijk goed voor de darmflora. Vocht halen ze uit het water dat ze drinken, maar ook uit het voer. En dat valt in het laatste vaak weg. Voer daarom vers vlees met veel vocht (ruim 65%).

5 Verdeel voeding over de dag

Geef niet alles in één keer aan je kat. Katten eten in hun natuurlijke situatie eigenlijk steeds kleine beetjes voor een optimale spijsvertering. Maar omdat na te bootsen… daar heb je gewoon een dagtaak aan. Voer daarom ‘s ochtends en ‘s avonds op vaste tijden en zorg ervoor dat je kat ook nog wat kan nuttigen op de momenten dat jij er niet bent.

6 Ontdooi vers vlees nooit in de magnetron

De stralingen van de magnetron doden de goede bacteriën in het vlees en maken de gemalen botsplintertjes in het kvv hard. En dat kan gevaarlijk zijn.

7 Voer het vers vlees op een plat bord

Katten hebben er een hekel aan als hun snorharen ‘vies’ worden of als ze de rand van een bak raken. Serveer daarom het vlees op een plat bord of een dienblad (bij meer katten bijvoorbeeld).

Benieuwd hoeveel vers vlees je kat nodig heeft op een dag? Iedere kat is natuurlijk anders, maar wij hanteren wel een basis. Lees hierover meer in de blog ‘hoeveel vlees voer ik mijn kat?’

 

 

Gerelateerde artikelen