Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Viervoeters en planten

Viervoeters en planten

3 minuten leestijd

Het mooie weer is in aantocht. Dat geeft je gelijk goede moed om je huis te voorzien van het nodige groen. Een mooi boeket op de tafel, een kamerplant of een cactus. Het vrolijkt een ruimte direct op! Maar als er een viervoeter in je huis rondloopt bestaat er een grote kans dat jouw prachtige planten niet veilig zijn. Zonde van al het moois, maar sommige planten en bloemen kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn voor je huisdier. Daarom delen we in deze blog een aantal giftige planten en geven we je tips om al het gevaar te mijden. 

Giftige kamerplanten 

Naast dit lijstje zijn er natuurlijk veel meer planten en/of bloemen die giftig zijn voor je viervoeter. We raden je aan om voor meer informatie naar de website van het Landelijk Informatie Centrum voor Huisdieren te raadplegen. 

 1. Rododendron
 2. Monnikskap
 3. Goudenregen
 4. Lelie
 5. Tulp
 6. Hortensia
 7. Ficus
 8. Buxus
 9. Vingerhoedskruid
 10. Dieffenbachia
 11. Aloë Vera
 12. Amaryllis

Twijfel je of je viervoeter vergiftigd is door een plant? Neem dan altijd contact op met de dierenarts. Zij zijn de experts en kunnen je hond goed helpen. 

Tips om je huisdier en je planten veilig te houden

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom heb we een aantal tips voor je. Zo kan je toch genieten van fijne planten in je huis, en is je viervoeter veilig.

1. Verdiep je in de giftige plantensoorten

Kleine moeite om even snel te checken welke planten heel giftig zijn voor je viervoeter. Mijdt deze zoveel mogelijk zodat je jouw viervoeter niet in vervelende situaties brengt. Er zijn genoeg soorten die niet giftig zijn voor je huisdier en die ook nog eens ontzettend leuk zijn. 

2. Plaats je planten in een andere ruimte

Je viervoeter zal zijn of haar tijd voornamelijk doorbrengen in de woonkamer. Hierdoor kan je jouw gang, badkamer, keuken of slaapkamer prima aankleden met leuke planten. Zo kleed je direct deze ruimtes leuk aan en zorg je ervoor dat je viervoeter niet direct in contact komt met gevaarlijke, groene vrienden.

3. Zorg voor wat anders te knabbelen

Honden gaan knabbelen aan planten als zij verveeld zijn of om iets onverteerbaars uit de maag te verwijderen. Zorg er daarom voor dat je hond wat te knabbelen heeft. Vooral als je eventjes weg bent van huis. Een lekker bot of een Woefstock zijn hier perfect voor!

4. Plaats de planten op plekken waar je hond niet bij kan

Op de hoek van een hoge kast, hangend in de lucht of een hoge pot. Allemaal oplossingen om ervoor te zorgen dat je viervoeter niet bij de planten kan. Staat leuk, maar is dus ook superveilig 🙂 

Heb jij nog tips? Laat het ons weten via Instagram of Facebook?

Gerelateerde artikelen