Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Wandelroutes met de hond II

Wandelroutes met de hond II

3 minuten leestijd

Wil jij de prachtige natuur van Nederland bewonderen tijdens een mooie wandelroute? Dan laat je jouw viervoeter natuurlijk liever niet thuis. Daarom zochten wij in elke provincie de leukste hondvriendelijke wandelroute. Lees snel verder voor een route in jouw provincie.

Wandelroute in Zeeland

Met een lengte van 5,7 kilometer is deze wandelroute in Veere leuk voor jezelf, de hond en de kinderen. Start op de parkeerplaats van de Kraaiennestweg en volg vanaf hier de blauwe route. Tijdens de wandeling op het Zeeuwse schiereiland Walcheren tref je veel vogels en prachtige planten. Honden kunnen heerlijk rennen op de open plekken en misschien zelfs wel even afkoelen in een van de vele beekjes.

Wandelroute in Noord-Brabant

Snuffelroute Mastbos in Breda doet zijn naam eer aan. Het is namelijk een wandelroute speciaal voor viervoeters en hun baasjes. De route is 4 kilometer en start bij het Mastbosch Hotel. Tijdens de route mag je hond op veel plekken lekker los lopen. Onderweg kom je zelfs een poedelpoel tegen die speciaal voor de snuffelroute is gemaakt. Hier kunnen baasjes even rusten, terwijl de honden lekker in het water kunnen spelen.

Wandelroutes met de hond II

Wandelroute in Utrecht

De Kozakkenput dankt zijn naam aan de waterputten die begin negentiende eeuw zijn gegraven bij Zeist. De wandelroute van 12 kilometer in Kozakkenput bestaat uit bos met daartussen akkers, heidevelden en diepe putten. In het gebied de Krakeling -waar je bij de poelen meer dan tien soorten juffers en libellen kan vinden- moeten honden aan de lijn. Hou je de rest van de route je hond onder appèl? Dan mag hij lekker loslopen.

Wandelroute in Groningen

Wandelen in het Dal van de Ruiten Aa is alsof je de natuur van ’vroeger’ beleeft. Langs de meanderende beek en de weilanden geniet je in het voorjaar van een grote bloemenrijkdom. Een wandelroute van 4,5 kilometer brengt je langs bos, grasland, weide en water. Vind je dat net iets te ver? Dan kun je de route inkorten tot 3 kilometer. Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd.

Wandelroute in Limburg

Wandelroute Parel aan de Maas voert je zo’n 8 kilometer door het prachtige Landgoed De Hamert in Noord-Limburg, tussen Arcen en Wellerlooi. Het ene moment wandel je op de hei, het andere moment door een loof- of naaldbos en dan weer langs vennen of akkers. Let goed op de bordjes: tijdens het grootste gedeelte van de wandeling mogen honden los, maar op enkele stukjes moeten ze aangelijnd zijn.

Wandelroutes met de hond II

Wandelroute in Overijssel

Het Dinkelpad is een pad van 77 kilometer. Deze prachtige route, die start in Duitsland en eindigt in de Overijsselse Vecht, is adembenemend mooi. Wil je de hele route langs de oevers van de Dinkel lopen? Dan heb je gegarandeerd vier dagen wandelplezier. Een klein stukje van de route wandelen kan natuurlijk ook. Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd. Bij de VVV kantoren in Twente vind je een wandelgids van het prachtige Dinkelpad.

Benieuwd naar de andere provincies? Hier vind je hondvriendelijke wandelroutes in Gelderland, Friesland, Flevoland, Drenthe, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Bewandel jij vaak wandelroutes met je viervoeter? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!Meer info over deze route

 

Gerelateerde artikelen