Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Ik zag Tommy en was op slag verliefd’

‘Ik zag Tommy en was op slag verliefd’

3 minuten leestijd

Charlotte Ruijtenschildt (24) vond haar hond Tommy anderhalf jaar geleden online bij SOS dogs. Sindsdien zijn zij en haar ‘kleine herder’ onafscheidelijk. 

Van Noord-Holland naar Overijssel 

Toen Charlotte met haar ouders van Noord-Holland naar Overijssel verhuisde, besloot ze dat heel graag een hond wilde. ‘Mijn leven was – en is voor een groot deel nog steeds – in Noord-Holland. Daar woont mijn vriend, werk en studeer ik. In Overijssel had ik weinig. Ik ben stapelgek op dieren, niet voor niets studeer ik Veehouderij, en onze huis is een prachtige plek voor een hond. Het Ijsselmeer en de bossen zien we als onze achtertuin. Een beter moment om op zoek te gaan naar hond was er niet.’

Tommy stal haar hart

Heel bewust ging Charlotte voor ‘rescuedog’ en niet voor een pup. ‘Honden lijken wel een hype de laatste jaren. Er zijn zoveel mensen die impulsief een hond aanschaffen, er spijt van krijgen en ze vervolgens naar een asiel brengen. Ik wilde niet perse een moeilijk ras waarbij het essentieel kan zijn hem vanaf jonge leeftijd consequent op te voeden, dus kon ik net zo goed een hond redden. Ik melde me aan bij verschillende Facebookgroepjes en speurde het internet af naar ‘mijn’ hond. Zo kwam ik bij SOS dogs terecht, een non profit organisatie die zich inzet voor honden in Roemenië. Ik zag Tommy op hun site en was opslag verliefd. Ik had het nog niet eerder gehad, maar deze kleine herder stal met zijn leuke, arrogante look meteen mijn hart.’

Charlotte en Tommy

De perfecte match

Het had wat voeten in aarde voordat Charlotte Tommy mee naar huis mocht nemen. ‘Ik voldeed niet aan de eisen om hem te mogen adopteren. Zo moest ik bijvoorbeeld minimaal 25 jaar zijn. Maar ik liet het er niet bij zitten. Ik heb een paar keer telefonisch contact gehad met SOS dogs om hen ervan te overtuigen dat ik echt het juiste baasje was voor Tommy. Uiteindelijk zagen ook zij in: Tommy en ik waren een perfecte match!’

Altijd samen

Inmiddels zijn Charlotte en Tommy een onafscheidelijk duo. ‘Ik woon de helft van de tijd bij mijn vriend en zijn ouders, en Tommy dus ook. Daar hebben we nog meer dieren om ons heen – kippen, katten, eenden – waar we allebei van kunnen genieten. Als ik in Overijssel ben wandelen we ontzettend veel en trainen we samen. We volgen vervolgcursussen van de gehoorzaamheidstrainingen en doen agility. Agility draait om behendigheid voor honden en maakt Tommy zelfverzekerder. Hij heeft in Roemenië het nodige meegemaakt, dus dat heeft hij ook wel nodig. Het doet hem goed. Hij blijft altijd wel bij me in de buurt, maar toch durft hij steeds meer zijn eigen gang te gang. Eerder durfde hij bijvoorbeeld echt niet over een boomstam het water over, dat doet hij nu gewoon.’

Charlotte en Tommy

Tommy en DARF

Charlotte voert Tommy vers vlees van DARF. ‘Ik heb ooit stage gelopen bij een hondenvoerbedrijf, daar leerde ik het verschil tussen gewone brokken en vers vlees. Er zitten zoveel toegevoegde middelen in normale brokken. Stoffen in die honden niet goed kunnen verteren, waardoor ze meer poepen en minder fit zijn. Dat is bij vers vlees wel anders. Door DARF heeft Tommy een meer glanzende vacht, goede ontlasting, een goed gebit en voelt hij zich fit. Dat is natuurlijk wat ik wil voor hem. Ik ben hartstikke trots op hem en blij met hem, hij verdient het beste!’

Wil je meer weten over Tommy? Je kunt hem volgen op Instagram.

Gerelateerde artikelen