Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Dierendag! Zet je huisdier in het zonnetje!

Dierendag! Zet je huisdier in het zonnetje!

2 minuten leestijd

Vandaag is het dierendag! Voor alle dieren een buitengewoon feestelijke dag en voor jou hét moment om jouw viervoeter extra in het zonnetje te zetten. Weet je niet zeker hoe je jouw hond of kat nóg meer kan verwennen dan je altijd al doet? Lees de 4 tips in deze blog en ontdek hoe je jouw huisdier extra laat blijken hoeveel je om hem of haar geeft.

 

Tip 1: Aandacht

Natuurlijk krijgt jouw huisdier normaal gesproken al ontzettend veel aandacht, maar vandaag mag dat nóg een tikkeltje meer zijn. Neem de tijd om jouw trouwe maatje een uitgebreide aaisessie of massage te geven. Ga eens naar het bos of strand voor een fijne wandeling of loop een extra lang rondje. Mooi meegenomen: tijd doorbrengen met je viervoeter verlaagt ook jouw stresshormoon. Een echte win-winsituatie dus!


Tip 2: Cadeautjes

Jouw huisdier heeft vast al een berg speelgoed en knuffels. Maar een nieuw speeltje zal hij vast en zeker waarderen. Want zeg nou zelf; we worden toch allemaal blij van cadeautjes? Soms hoef je het niet eens ver te zoeken: jouw kat zal zich uren vermaken met een kartonnen doos. Honden daarentegen gaan door het dolle heen wanneer je een oude spijkerbroek vult met koekjes. Nieuwe speeltjes stimuleren de hersenen van jouw viervoeter en zorgen ervoor dat ze meer op onderzoek uit gaan.


Tip 3: Liefde gaat door de maag

Je wist het misschien nog niet, maar katten zijn dol op orgaanvlees! Jouw kat zal zijn geluk niet op kunnen wanneer hij weer wat nieuws mag proeven. Wissel de maaltijden dus een beetje af. Wij eten tenslotte zelf ook niet elke dag hetzelfde.

Honden zijn dol op een lekkere kluif. Geef hem eens een Woefstock of een lekkere gevulde hoef. Kauwen is een effectieve manier om stress te verminderen en te ontspannen. En het is ook nog eens goed voor het gebit van je hond. Je kunt dus wel zeggen dat kauwen essentieel is voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter!


Tip 4: Geen eigen huisdier?

Heb je zelf geen huisdieren, maar wil je op dierendag toch iets doen voor een dier? Laat dan een keer de hond van je buren uit of bied je hulp aan bij het lokale asiel. Doneer aan de Dierenbescherming of eet een dagje geen vlees. Zo simpel kan het zijn!

Gerelateerde artikelen