Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘DARF houdbare worst eend is duidelijk favoriet!’

‘DARF houdbare worst eend is duidelijk favoriet!’

3 minuten leestijd

Al haar hele leven wilde Megan haar eigen hond. Ze groeide zelf op met teckels, dus de keuze voor weer een hondje van dit ras geen moeilijke beslissing. Alleen haar vriend moest nog even worden overtuigd. Maar inmiddels is teckel Luna bijna een jaar onderdeel van het gezin en kunnen ze de viervoeter allebei niet meer wegdenken uit hun leven. 

 

Een sterke band vanaf het begin

“Luna is via via op mijn pad terechtgekomen. Ik werk als begeleider op een zorgboerderij. Mijn baas had een nestje van 7 puppies en vroeg of ik interesse had in een pup. Beter kon niet, dus mijn antwoord was volmondig ja! Luna was van alle pups uit het nestje de enige die naar mij toekwam. Eigenlijk heeft zij mij dus gekozen. Er was meteen een band.”

Wel is Luna een angstig hondje. Deze eigenschap is niet ongewoon voor teckels, geeft Megan aan. Puppycursus was om die reden ook een opgave. “Andere honden waren best druk, daar kon Luna niet goed mee omgaan. Daarom kregen we een speciale cursus voor haar, met een groepje wat oudere honden.” Zo kon Luna toch socialiseren en contact maken met andere honden. “Grotere honden vindt ze nog altijd spannend, dan komt ze tussen mijn benen zitten. Stiekem vind ik dat best gezellig”, lacht Megan.

Luna

Een eigen willetje

Maar zo angstig als Luna soms rondom andere honden kan zijn. Zo’n sterke eigen wil heeft ze thuis. “Luna is erg eigenwijs en doet precies waar ze zelf zin in heeft. Ze heeft een grote obsessie met haar bal en blijft dan net zolang aandacht vragen tot er iemand met haar komt spelen.” Volgens Megan is het niet anders met eten. Soms voert ze Luna brokken en soms KVV. Maar regelmatig laat Luna haar brokken staan, want ze weet dat als ze lang genoeg wacht, ze haar KVV krijgt. “Die heeft toch wel de voorkeur!”

Eend is duidelijk favoriet

Toen Luna net bij Megan en haar vriend kwam, had ze erg last van gevoelige darmen en dunne ontlasting. In het dorp bij Megan zit een dierenwinkel met allerlei natuurlijke producten. Op het advies van de verkoper is Megan begonnen met het voeren van DARF. “Zelfs naar puppycursus namen wij stukjes DARF worst mee als beloning. Dit werkte zo goed!” Ook had Luna na de overstap op DARF geen last meer van haar darmen en had ze aanzienlijk minder ontlasting. “Inmiddels voeren we haar DARF Vol brokken, DARF KVV en DARF houdbare worst eend. We wisselen regelmatig van smaken en ze laat nooit iets liggen, maar eend is toch wel favoriet.

Ervaringen delen met anderen

Megan deelt al haar ervaringen met dierenvoeding en andere avonturen met Luna op haar Instagram. Het medium opent veel deuren voor Megan en Luna. “We hebben veel contact met andere hondenbaasjes. Zo leer je nieuwe mensen kennen, gaan we soms met elkaar wandelen en kunnen we ervaringen met elkaar delen.

Wil je ook weten welke voeding het beste past bij jouw (misschien wel allergische) hond? Bekijk hier al onze DARF producten en ervaar zelf wat DARF voor jouw huisdier kan doen!

Gerelateerde artikelen