Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Honden mogen bij ons écht hond zijn.’ 

‘Honden mogen bij ons écht hond zijn.’ 

4 minuten leestijd

Yasmin en Bas runnen sinds 2012 een hondenhotel in Spijkerboor. Wat begon als oppas voor honden van vrienden, werd al snel een hotel waar zo’n 60 viervoeters terecht kunnen. Honden hebben hier alle ruimte om te spelen, want aan kennels doen deze hondenliefhebbers niet. Als baasjes het willen worden hun viervoeters opgehaald en thuisgebracht. Dat laatste kan zelfs gewassen en getrimd. En of het nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens een verkooppunt van DARF! 

 

Écht vakantie voor honden 

Hondenhotel Spijkerboor wordt niet voor niets een hotel genoemd. Ze onderscheiden zich van pensions door de extra aandacht die ze geven aan de honden. Op dit moment kunnen ze zo’n 60 honden tegelijk ontvangen. Maar vraag is er wel voor 180 viervoeters. ‘Als we iets zouden veranderen zouden we eerder overwegen juist minder honden tegelijk te ontvangen dan om verder te groeien en meer honden op te vangen. We willen niet dat honden nummertjes worden. ‘We kennen de honden goed en kennen de gebruiksaanwijzing, dat willen we graag zo houden. Meer honden betekent ook meer personeel. Dat zou het moeilijker kunnen maken de honden de juiste aandacht te geven. Als de ene collega de ene dag werkt, en de ander een dag later, moet je een overdracht hebben. Hoe meer mensen er werken, hoe lastiger een goede overdracht wordt. En dat is wel iets heel belangrijks. We hebben dan toch liever wat minder honden. Die krijgen dan de juiste aandacht en hebben dan écht vakantie. Voor nu is voor ons 60 dus echt het maximum, het is nu goed te doen zo. 

Tella en Hansi 

Hoeveel honden er ook te gast zijn, er is altijd tijd voor Tella en haar zoon Hansi. Dit zijn de Dalmatiërs van Yasmin en Bas. Van jongs af aan is Yasmin al stapelgek op Dalmatiërs. Jammer genoeg mocht ze als kind geen hond. Ze moest het doen met kaartjes van de gestippelde viervoeters. Die kaartjes kocht ze overal.Toen ze samen ging wonen op een boerderij is ze samen met haar partner op zoek gegaan naar haar lievelingshond. Niet veel later was daar Tella (Van de Zuidzijde ‘Jangalene’). Zij is inmiddels 10 jaar. 7 jaar geleden kreeg Tella een nestje van tien pups, waarvan Hansi er één was.   

Gered door een lachende hond 

‘Voordat we op zoek gingen naar een dalmatisch teefje, wisten we al dat we daar met de tijd een nestje mee zouden willen. Dat moest allemaal gepland worden. Op het moment dat Tella loops was dacht ik: ‘Dat wordt dekken!’ Op het moment dat Tella haar progesteron waarde exact goed was om haar te laten dekken, bleek de reu die we hadden uitgekozen, in Duitsland te zitten. We zijn in de auto gestapt en hebben op sommige plekken veel te hard gereden om op tijd bij de reu te zijn. We werden zelfs nog aangehouden door de politie! Toen wij uitlegden waarom we zo hard reden, keek hij op de achterbank naar Tella. Gelukkig lachte Tella naar hem (dat doet ze heel veel) en was de agent daardoor verkocht: we kregen geen boete en mochten doorrijden. Maar goed ook, want we waren nog maar net op tijd. Tella is die dag gedekt. En met succes!’  

DARF

Yasmin wilde overstappen naar ander voer toen Tella langdurig last kreeg van jeuk. ‘Ik heb van alles geprobeerd, maar niks hielp. Soms hooguit voor een paar weken, maar daarna begon Tella weer te krabben. Totdat ik het vers vlees van DARF ontdekte. Binnen 2 dagen was de jeuk weg en nooit meer teruggekomen. Met DARF is ook de vacht van de honden glanzender en zachter geworden. Ook ze verharen ietsje minder. Wat heel fijn is, want Dalmatiërs verharen 365 dagen per jaar. 

Extra service 

Omdat we zelf zo enthousiast zijn over DARF zijn we het ook aan onze hotelgasten gaan geven. Als ze bij ons een dagje komen proefdraaien (om te kijken of ze sociaal zijn, goed overweg kunnen met de andere honden) zit daar de voeding bij in. We vertellen de eigenaren dan ook de voordelen ervan. Veel honden krijgen hierdoor tijdens hun vakantie al DARF te eten. Soms zomaar, omdat het vakantie is. Maar vaak ook thuis omdat wij ze adviseren het eens te proberen. Als een hond te mager is bijvoorbeeld, of problemen heeft met vacht of ontlasting. Veel mensen zijn na hun vakantie enthousiast. We kregen vaak de vraag waar je DARF kan kopen. Op een gegeven moment hebben we besloten zelf een verkooppunt te worden. Toch nog weer een extra stukje service waar inmiddels veel klanten dankbaar gebruik van maken.’ 

Gerelateerde artikelen