Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Woefstock: de natuurlijke hondenkluif

Woefstock: de natuurlijke hondenkluif

3 minuten leestijd

Sommige honden verslinden het ene na het andere bot. Zonde, want ze genieten dan maar heel kort van hun bot. Om toch een gezonde, langdurige gebitsverzorging en bezigheid te kunnen bieden, heeft DARF de Woefstock in het assortiment.

Natuurlijke kauwbehoefte

Iedere hond heeft een natuurlijke behoefte om te kauwen. Het is een effectieve manier om stress te verminderen en te ontspannen. En het is ook nog eens goed voor het gebit van je hond.
Naast dit alles maken de hersenen tijdens het kauwen het geluksstofje endorfine aan. Je kunt dus wel zeggen dat kauwen essentieel is voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter. 

De Woefstock

De Woefstock is onze natuurlijke kluif gemaakt van 100% koffieboomhout. 

Hij is verkrijgbaar in 3 verschillende maten: small voor honden tot 10 kilo, medium voor honden tot 20 kilo en de large-versie voor honden vanaf 20 kilo.

De voordelen van de Woefstock

  1. Hij gaat heel lang mee! De kluif splintert moeilijk door de dichte celstructuur en gaat daarom weken tot maanden mee;
  2. Kleine vlokken die van de kluif afkomen kunnen probleemloos worden doorgeslikt en verteerd;
  3. Een Woefstock bevat geen sporen van dierlijke of kunstmatige ingrediënten, calorieën, cafeïne (nee, koffieboomhout bevat écht geen cafeïne) of suiker;
  4. Ze zijn geschikt voor elke hond, ongeacht ras, grootte of gezondheidsproblemen (zoals overgewicht of allergieën).

Onze hond Blue geniet ook van de Woefstock!

 Milieu- en sociaal vriendelijk

Naast dat een Woefstock gezond is én lang meegaat, is het ook een duurzaam geproduceerd product. Het hout dat wordt gebruikt voor de Woefstock is een natuurlijk bijproduct van de koffieproductie uit Vietnam. Dit komt erop neer dat er geen speciale boom wordt ontworteld of gekapt voor de productie. Omdat het koffieboomhout steeds populairder wordt onder hondeneigenaren, wordt het hout dat overblijft bij de productie niet meer verbrand. Dat is veel beter voor het milieu! En beter voor de koffieboeren in Vietnam: door de verkoop van het ‘resthout’ krijgen ze extra inkomsten. En jouw hond… die vindt de Woefstock waarschijnlijk heerlijk. Een echte win-win-win situatie dus!

Tips voor langdurig kauwplezier

Omdat het hout enkel kleine vlokken afgeeft en erg sterk is, wordt de kluif maar langzaam kleiner. Merk je dat jouw viervoeter de kluif niet meer interessant vindt? Hier volgen drie tips om het kauwplezier maximaal te verlengen:

  1. Leg de Woefstock een nachtje buiten. Het vocht trekt ’s nachts in het hout en zal de smaak en geur weer versterken;
  2. Leg de kluif een tijdje in je zak met brokken. Zo trekt de smaak van het voer in het hout en heeft jouw maatje gegarandeerd weer interesse om te kauwen;
  3. Vervang de Woefstock wanneer de kluif zodanig klein wordt dat jouw hond het in zijn geheel kan inslikken.

Uitbreiding: olijfboom- en druivenboomhout

Binnenkort vind je in ons assortiment ook Woefstocks gemaakt van olijfboomhout en druivenboomhout. Druivenboomhout bevat in tegenstelling tot koffieboomhout en olijfboomhout wel calorieën. Maar heeft een aangename smaak voor jouw trouwe viervoeter. Olijfboomhout is nóg iets harder dan koffieboomhout en is dus heel geschikt voor de diehard kauwer die zelfs de koffieboomhout Woefstock (te) snel op heeft. Houd onze website dus goed in de gaten!

Woefstock

Woefstock van druivenhout, olijfboomhout en koffieboomhout

Ook zo enthousiast geworden over de Woefstock voor jouw viervoeter? Bestel ‘m dan snel: je vindt de Woefstock hier in onze shop!

Gerelateerde artikelen