Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Tips voor het bedenken van een hondennaam

Tips voor het bedenken van een hondennaam

3 minuten leestijd

Wij geven je vijf tips die je helpen bij het bedenken van een hondenaam. Want wanneer een kleine pup of herplaatser nieuw is in jouw dierenfamilie is het soms best lastig om de juiste naam te kiezen. Wat past nou bij jouw hond? Een ingewikkelde keuze. Wij helpen je.

De perfecte match tussen ras en naam

Bij een kleine, stoere teckel past de naam Donna nou net wat beter dan bij een grote berner sennen. Verdiep je daarom van tevoren in het ras van je viervoeter en kijk of de naam die je in gedachte hebt goed past bij alle eigenschappen van dit hondenras. Zo ontstaat er een perfecte match tussen ras en de naam van jouw hond. 

Het karakter van de viervoeter

Ook het karakter van je viervoeter is een belangrijke factor om mee te nemen in het bedenken van de naam voor je viervoeter. Is jouw hond een knuffelbeer die het liefst de hele dag lekker aan het luieren is? Dan past daar waarschijnlijk een iets zachtere naam zoals Luna bij. Maar heb je een stoere hond die het liefst de hele dag door het bos rent? Dan is de naam Max misschien wel perfect! 

Als je het karakter van jouw viervoeter nog niet zo goed kent, is het geen probleem om eventjes te wachten met een nieuwe naam. Puppy’s hebben vaak al vanuit het nestje een naam gekregen en herplaatsers hebben ook al een naam. Je kunt dus best jezelf iets meer de tijd geven om goed na te denken over de naam. Zo weet je daarna zeker dat je de goede keuze hebt gemaakt. 

De klank van de naam

Voordat je jouw hond zijn officiële naam geeft, is het verstandig om deze naam een paar keer hardop uit te spreken. Het is namelijk niet handig als die hetzelfde klinkt als de noemer van je andere hond, de buurhond of de hond van je moeder. Vind je de naam toch wel helemaal te gek? Besef dan goed dat ze er beide op reageren. 

Google altijd de naam 

Google altijd eventjes de naam die je in gedachte hebt voordat je deze echt aan je hond geeft. Je wilt er achteraf geen spijt van krijgen. Want wat als blijkt dat de naam iets naars betekent of die ene BN’er, die je heel vervelend vindt, zo blijkt te heten. Dat moet je proberen te voorkomen 😉 

Zorg dat het hele gezin de naam goed kan uitspreken

Oefen de hondenaam van tevoren al met het hele gezin. Zo weet je zeker dat ieder gezinslid de naam van de nieuwe viervoeter goed kan uitspreken. Wel zo handig als de kids een blokje om gaan met je viervoeter of je wilt dat je hond lekker komt knuffelen op schoot. 

Weten jullie nog leuke hondennamen? Laat het ons weten via Facebook of Instagram. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen