Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Alles wat je nodig hebt voor de komst van een pup

Alles wat je nodig hebt voor de komst van een pup

4 minuten leestijd

De komst van een pup, of deze nou uit een nest komt, asiel of uit een ander thuis, is altijd geweldig. Het onbenullige, schattige en ontdeugende karakter van pups zorgen bij iedereen voor een lach op hun gezicht. Maar voor de komst van een huisdier, en al helemaal een pup, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Zo heb je allemaal spullen nodig, moet je je huis puppyproof maken én moet je keuzes maken in de verschillende soorten voer. Niet de makkelijkste keuzes om te maken dus. Daarom geven wij je in deze blog handige tips en een lijstje met noodzakelijke boodschappen. Zo ben je goed voorbereid, maar zoek zeker nog verder op internet, stel vragen bij de fokker of vraag naar ervaringen vanuit je directe omgeving. Alles om de pup een zo goed en fijn mogelijk huis te bieden 🙂

Wat heb je allemaal nodig?

 1. Een waterbak en etensbak, logisch natuurlijk! Kijk bij het kopen vooral of het praktisch en veilig is. 
 2. Een mand, kussen of bench. Een eigen plekje voor je hond is erg belangrijk. Hier kan je viervoeter zichzelf terugtrekken of even powernappen. Let goed op het formaat. Te klein is echt een no go, je hond moet zich lekker kunnen uitstrekken.
 3. Voer. De juiste voeding voor je puppy is ontzettend belangrijk. Dat zijn tenslotte de bouwstenen voor het groeien. Koop daarom speciaal voer afgestemd op de allerkleinste. Wil je KVV voeren? Kies dan voor DARF Small Pup. Deze KVV is fijner gemalen, wel zo prettig voor je kleine viervoeter. Voer je liever droogvoer? Ga dan voor Vol Pup. Doordat er veel vlees in de brokken zit zijn ze erg zacht voor je puppy. 
 4. Speeltjes, leuk voor je pup en leuk voor jou want samen spelen is een heerlijke vorm van ontspanning. Ook hier geld weer dat het belangrijk is dat je speeltjes koopt die speciaal gemaakt zijn voor een puppy. Zo kan het kleintje zich niet onnodig bezeren!
 5. Een riem en een tuigje. Koop een korte, stevige riem en een iets langere rolriem. De korte, stevige riem is ideaal voor het begin en bij de puppycursus. Zo leert je pup gelijk om gezellig naast je te lopen. Ook is het belangrijk om een tuigje te kopen in plaats van een halsband. Je pup kan in het begin nog behoorlijk trekken en dat kan ten koste gaan van de nek.
 6. Poepzakjes. Niet de smakelijkste op de lijst, maar als je geen boete wilt riskeren wel erg belangrijk! En een ongelukje zit bij een pup in een klein hoekje. Het kan nog wel eens gebeuren dat hij zijn behoefte op de stoep doet 😉

Dit zijn 6 musthaves die je in huis moet hebben bij de komst van de pup. Hier zit je de eerste paar dagen goed mee, maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je in de loop van de tijd moet aanschaffen. Denk hier goed over na, het gaat uiteindelijk wel om het welzijn van je huisdier. 

Naast de essentiële benodigdheden voor de komst van een pup delen we ook graag nog wat tips. Hoe meer informatie, hoe beter!

 1. Lees je goed in over het ras. Erg belangrijk, want het opvoeden van een Beagle of een Golden Retriever is compleet verschillend, we spreken uit ervaring.
 2. Neem de eerste weken vakantie. Als het mogelijk is natuurlijk. Zo kan je jouw pup snel laten thuis voelen en wegwijs maken in de ‘grote mensen wereld’. 
 3. Puppycursus. Voor socialiseren, leren en spelen. Een puppycursus is verder ook dé manier om samen een goede band op te bouwen waarin jouw hond wel weet dat hij naar jou moet luisteren.
 4. Maak je huis puppyproof. Traphekjes, bloempotten verplaatsen of je mooie poef even naar boven verhuizen. Zorg ervoor dat erg geen gevaarlijke obstakels in de ruimte staan. En zo is de kans ook groot dat jouw meubels in de gewenste staat blijven. 
 5. Een kleedje van het nest. Je pup gaat in het begin erg heimwee krijgen naar zijn moeder, broers en zusjes. Daarom is het fijn voor hem om een kleedje of doek uit het nest mee te nemen en in zijn mand of bench te leggen. Zo heeft de pup nog de geur van thuis en zal hij een stuk relaxter van start gaan in zijn nieuwe gezin.
 6. Zet je wekker ‘s nachts om je pup uit te laten. Je pup kan in het begin nog niet heel lang zijn behoeftes ophouden. Zet daarom een wekker om de 2/3 uur. 

Hebben jullie nog goede tips? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

Gerelateerde artikelen