Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Op pad met je hond: hier moet je op letten

Op pad met je hond: hier moet je op letten

4 minuten leestijd

De herfst is hét seizoen om lekker op pad te gaan met je viervoeter. Gewoon lekker met z’n tweetjes genieten van de mooie natuur, jullie sterke band en bewegen. Voor een klein rondje is een voorbereiding natuurlijk niet echt nodig, maar ben je van plan om een paar uur erop uit te trekken? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom 6 punten waar je goed op moet letten als je op pad gaat met je hond. 

Goede wandelschoenen

Het welzijn van je hond is natuurlijk erg belangrijk tijdens een wandeltocht, maar vergeet jezelf ook niet! Goede wandelschoenen zijn essentieel als je een wandeltocht met je viervoeter op de planning hebt staan. Zo krijg je geen last van blaren na een halfuurtje of pijn aan je voeten. Met goede wandelschoenen kan je ongestoord doorlopen en dit is natuurlijk ook veel leuker voor je hond! Een stukje rennen, off-road of ruige gebieden bewandelen zal met goede schoenen namelijk geen probleem zijn.

Stevige riem en halsband

Een stevige riem en halsband zijn altijd al belangrijk, maar als je niet in de buurt van huis bent is dit nog belangrijker om in orde te hebben. Zorg ervoor dat je een stevige riem en halsband of tuigje hebt. Zo weet je zeker dat wanneer je jouw hond aanlijnt, hij ook echt aangelijnd blijft. Je zult namelijk niet de eerste zijn die een halsband verliest in het bos en een andere creatieve oplossing moet bedenken. We spreken uit ervaring 😉 Daarom altijd even checken of alles nog heel is en goed werkt. Daar heb je later profijt van. 

Tip: let goed op alle borden in het wandelgebied. In veel bossen of natuurgebieden zijn namelijk speciale zones waar je viervoeter mag loslopen, maar er zijn ook paden waar je jouw hond moet aanlijnen. Goed om dus even op te letten voordat je wordt aangesproken door de boswachter. 

Snacks

Van het ravotten en wandelen kan je viervoeter best een beetje moe worden en trek krijgen. Daarom is het altijd handig om wat kleine snacks mee te nemen. Bijvoorbeeld onze rundtrainers of kleine hondenkoekjes. Zo houdt je het energiepeil van je hond stabiel. Daarnaast zijn snackjes altijd een goed hulpmiddel als je hond geen zin heeft om weer terug bij je te komen. De liefde van de hond gaat namelijk ook deels door de maag, dus koekjes zullen vast helpen als je een eigenwijze viervoeter hebt. O, en vergeet natuurlijk niet wat lekkers voor jezelf mee te nemen! Niets is haast gezelliger dan een picknick in een mooi natuurgebied met je trouwe vriend.

Let op: wat erin gaat, komt er ook weer uit! Neem daarom altijd poepzakjes mee.

Waterfles

Naast een snackje is water ook belangrijk om mee te nemen, vooral op een warme dag. Voor jezelf en je viervoeter. Uit een gewoon flesje drinken zal misschien wat lastig zijn voor je viervoeter. Ga daarom eens naar een dierenspeciaalzaak om een draagbare waterfles met waterbak te kopen. Superhandig en zo kan je precies bijhouden of je hond wel voldoende water heeft gedronken.

Mooi wandelgebied

Van het bos vlakbij je huis ken je ondertussen al wel iedere uithoek. Daarom is het leuk om eens een ander wandelgebied te kiezen. Een klein stukje rijden kan je namelijk op prachtige, verrassende plekjes brengen. Des te leuker dus om deze met je viervoeter te ontdekken! Op zoek naar mooie wandelgebieden in Nederland? Lees dan eens deze blog. Hierin hebben wij onze 6 favoriete wandelgebieden voor je geselecteerd. 

Let op: als de temperatuur stijgt komen er ook weer meer teken. Controleer daarom na een wandeling je hond, maar ook zeker jezelf op teken. 

Veilig vervoer

Heb je de keuze gemaakt om te wandelen in een gebied waarvoor je eerst nog even de auto moet pakken? Zorg dan wel dat je dit veilig doet. Je wilt tenslotte wel heelhuids met je viervoeter aankomen op de plek van bestemming. We hebben in deze blog 5 tips voor je geselecteerd waarmee je jouw hond op een veilige manier kan meenemen in de auto. En als je jouw auto een beetje schoon wilt houden is het verstandig om een oude handdoek in de auto te leggen. Mocht je viervoeter hebben genoten van een lekker blubberbad kun je hem in ieder geval een beetje schoonmaken voordat jullie weer naar huis gaan. 

Nu is het echt tijd om te gaan wandelen! Wat is jouw favoriete wandelgebied? Laat het ons weten via Facebook of Instagram. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen