Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 5 tips om je hond prettig te vervoeren in de auto

5 tips om je hond prettig te vervoeren in de auto

3 minuten leestijd

Je hond vervoeren in de auto kan soms ontzettend handig of zelfs nodig zijn. Maar het is wel erg belangrijk dat je dit op een veilige en prettige manier doet, want we willen natuurlijk dat onze viervoeters zich prettig voelen en dat hen niets vervelends overkomt. In deze blog delen hoe je jouw hond prettig kan vervoeren in de auto. 

1. Creëer een veilige plek

Controleer voordat je begint aan je autorit altijd even of er geen gevaarlijke en/of losliggende voorwerpen liggen. Zowel in de achterbak of op de achterbank. Zo is er geen risico dat voorwerpen gaan glijden of bewegen en vervolgens je hond bezeren. Want dat is natuurlijk het laatste wat we willen 😉

2. Maak tussenstops tijdens lange ritten

Heb je een langere autorit op de planning staan en gaat je hond ook mee? Maak dan af en toe een tussenstop. Om de twee uur is echt een must. Zo kan je hond even zijn behoeften doen én krijgt hij gelijk wat beweging. Dit zorgt er ook weer voor dat je hond wat energie kwijt is en rustig blijft tijdens de rest van de reis. 

hond vervoeren in auto

3. Vervoer je hond in een bench 

Eén van de veiligste en meest prettige manieren om je hond te vervoeren in de auto is in een autobench. Verschillende benches kan je namelijk laten vastzetten in je auto. Zo ben je ervan verzekerd dat je hond geen kattenkwaad uithaalt tijdens het rijden of zichzelf bezeert aan andere voorwerpen. Naast een bench is een speciale hondengordel ook ideaal. Met een gordel om gaat je hond ook niet aan de wandel in je auto én blijft hij goed vastzitten bij een plotselinge manoeuvre. Niet alleen veilig voor je viervoeter, maar ook voor jezelf. 

Bonustip: plak een sticker met ‘hond aan boord’ op je auto. Zo weten ook andere automobilisten waarom je wat voorzichtiger rijdt 😉 

4. Neem water en koekjes mee

Het is altijd handig om water en wat brokjes in je auto te hebben liggen als je met je viervoeter op stap gaat. Een file, pech of een omleiding kan namelijk zo gebeuren. Je hond blijft zo gehydrateerd en krijgt geen enorme trek. Zo blijft hij waarschijnlijk ook een stuk blijer achterin zitten. 

5. Pas je rijgedrag aan

We zijn natuurlijk niet allemaal een Max Verstappen, maar het is alsnog handig om rekening te houden met je rijgedrag met een viervoeter in de achterbak of op de achterbank. De bochten die voor jou namelijk heel normaal lijken kunnen je hond wel uit evenwicht brengen. Net als plotseling remmen, hard rijden of roekeloos inhalen. Veiligheid voorop dus rij rustig want de gezondheid van je hond -en natuurlijk van jezelf- is ontzettend belangrijk 🙂 

Is jouw hond wel in voor een ritje? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen