Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Door DARF kan ik Buddy gezond en gevarieerd voeren’

‘Door DARF kan ik Buddy gezond en gevarieerd voeren’

4 minuten leestijd

Lieke Bos (21) en haar Golden Retriever Buddy zijn beste maatjes. Ze sporten samen, hij poseert geregeld voor haar camera en zij voert hem DARF: gezond en gevarieerd. 

Ik twijfelde geen seconde 

De keuze voor een Golden Retriever lag voor Lieke voor de hand. ‘We hadden er al zeventien jaar één gehad, Sammie. Hij was betrouwbaar, slim, aanhankelijk en lief. Typerend voor het ras. Na Sammie hadden we vier jaar lang geen hond, maar we misten het wel: zo’n viervoeter om ons heen. Met elkaar -mijn ouders, zusje en ik- hebben we besloten toch weer een hond in huis te halen. Het zou mijn hond worden, maar omdat we met z’n allen in één huis wonen, moesten we er wel allemaal achter staan. En dat deden we.’

Een pup uit een huiselijk nestje

‘Onze voorkeur ging uit naar een pup uit een huiselijk nestje, dus niet eentje van een professionele fokker. We hebben Buddy ‘gewoon’ via Marktplaats gevonden. Ik was niet bang dat het om ‘broodfokkers’ zou gaan. Het eerste telefoongesprek met de baasjes voelde al goed. Daarna zijn we natuurlijk gaan kijken bij de pups, toen was ik echt meteen verkocht. De moeder van de pups bleek dezelfde naam te hebben als de moeder van Sammie: Amber. Toeval natuurlijk, maar het voelde ook als voorbestemd. Het nestje was bovendien iets eenmaligs. De vader van Buddy is de buurhond van Amber. Hij was ontsnapt en kwam bij Amber in de tuin terecht. Het bleek wel te klikken tussen die twee, haha!’ 

Van brokken naar DARF

Vanuit het nest kreeg Buddy gewone brokken en vers vlees mee, maar Lieke stapte al snel over. ‘Buddy poepte erg veel. Daarom probeerde ik hem een weekje alleen vers vlees te geven. Dat ging ontzettend goed. Hij poepte minder en – voor een glanzende vacht – hoefde ik geen zalmolie meer toe te voegen aan zijn voer. Ik haal nu steeds een paar porties vers vlees uit de vriezer. Als het nog niet helemaal ontdooid is, kan ik het heel makkelijk in stukken snijden. De porties bewaar ik in afgesloten tupperware bakjes in de koelkast. Ik hoef het Buddy alleen nog maar voor te schotelen. Ook heel handig als ik niet thuis ben. Mijn ouders of zusje hoeven het dan alleen maar even uit de koelkast te halen.’

De keuze tussen BARF en KVV

Lieke heeft nog even getwijfeld of ze Buddy KVV of BARF zou voeren, maar besloot toch voor KVV te gaan. ‘Met BARF bepaal je echt helemaal zelf welke ingrediënten het voer bevat, maar het is ook veel bewerkelijker. Omdat ik soms niet thuis ben, of heel druk met mijn studie, is dat niet altijd handig. Daarom heb ik gekozen voor KVV. Door DARF kan ik Buddy gezond en gevarieerd voeren. Er ligt sowieso altijd kip- en rundvlees in de vriezer, Buddy krijgt eens per week vis en soms wissel ik af met bijvoorbeeld kalkoen. Als extraatje voeg ik vaak wat fruit aan zijn voer toe, dat vindt hij heerlijk.’ 

Door DARF kan ik Buddy gezond en gevarieerd voeren

Canicross en survival

Buddy en Lieke zijn fanatieke canicrossers. En of dat niet genoeg is, trainen ze ook nog om deel te nemen aan de grootse en mud & obstacle run van Nederland. ‘Canicross? Dat is samen met de hond hardlopen, waarbij we constant aan elkaar verbonden zijn door een elastische riem. Buddy draagt een tuig en ik een harnas. Bij Canicross is het belangrijk dat de hond heel goed op commando links- en rechtsaf de paden in kan slaan. Buddy heeft dit al goed onder controle. Dit is ook heel goed voor survival. Om hieraan mee te mogen doen moet een hond drie jaar zijn, dat wordt Buddy deze maand. Het zou heel tof zijn als we aan de eerstvolgende mud & obstacle run van Dogsurvival Zeewolde deel kunnen nemen.

Buddy the goldy

Als Lieke en Buddy mee mogen doen met de mud & obstacel run, zien we daar vast en zeker foto’s van voorbij komen, Buddy heeft namelijk een eigen Instagram account. Op Buddy.the.goldy zijn al zijn avonturen te volgen. ‘Fotograferen is een hobby en ik hoop later in de marketingwereld te werken. Niet gek dus dat ik zo druk ben met de sociale media van mijn viervoeter. Buddy heeft al meer dan zevenhonderd volgers, en niet eens allemaal uit eigen land. Hij blijkt ook in het buitenland aardig populair.’

Gerelateerde artikelen