Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Wat is hypoallergeen voer?

Wat is hypoallergeen voer?

2 minuten leestijd

Heeft jouw hond een allergie of overgevoeligheid? Ben je op zoek naar het juiste hondenvoer, maar weet je niet hoe je erachter komt wat het beste voer voor jouw viervoeter is? Met hypoallergeen voer kun je erachter komen. Hopelijk kunnen wij je met onderstaande informatie op weg helpen!

Wat betekent hypoallergeen?

Hypoallergeen is een term die we steeds vaker voorbij zien komen. Maar wat betekent het eigenlijk? Hypo betekent laag en allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Voor viervoeters houdt het dus in: met hypoallergeen hondenvoer heeft de hond een lage kans op een allergische of overgevoelige reactie. 

Hoe los ik allergieklachten op?

Belangrijk is om eerst helder te krijgen waardoor de klachten ontstaan. Krijgt je hond klachten van bijvoorbeeld rundvlees, gevogelte of iets heel anders? En ook: welk voer zorgt niet voor problemen? Om hierachter te komen, zet je een eliminatiedieet op. 

Hoe werkt een eliminatiedieet?

Met een eliminatiedieet kun je erachter komen voor welke eiwitten jouw viervoeter allergisch of intolerant is. Elimineren gaat heel goed met vers vlees, omdat je veel verschillende soorten vlees hebt. Een eliminatiedieet begint altijd bij soorten die je viervoeter nog nooit gegeten heeft. De darm kan de soorten dan niet kennen en dus niet reageren. Bij honden wordt er vaak gestart met lam, zalm, eend of konijn, omdat deze varianten minder vaak worden gegeten. Het is erg belangrijk dat de darmen van je viervoeter kunnen herstellen. Wij raden je dan ook aan om geen brokken te voeren en minimaal acht weken één soort voeding te geven. Wil je meer weten over een eliminatiedieet? Hier vind je een stappenplan. 

Hypoallergeen voer van Alroda

Natuurlijk heeft DARF hypoallergeen voer in het assortiment. Zo bevat Alroda Eend verse eendenbotten, eendenvlees, eendenhart, eendenmaagjes en eendenlever. Voor Alroda Gans gebruiken we 70% vlees, 20% bot en 10% organen: en dat alles echt alleen van de gans. 

Hypoallergeen voer van Fish4Pets

Omdat niet alleen honden intolerant of allergisch kunnen zijn voor bepaalde eiwitten, vergeten we natuurlijk ook de katten niet. De producten van Fish4Pets zijn voor honden en katten. Alle Fish4Pets producten worden gemaakt van verse vis.

Denk je dat jouw viervoeter een allergie heeft en maak jij je zorgen? Neem dan uiteraard contact op met een dierenarts.

 

Gerelateerde artikelen