Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Waar je op moet letten bij de komst van een kitten

Waar je op moet letten bij de komst van een kitten

3 minuten leestijd

De komst van een kitten is natuurlijk superleuk! Zo’n kleine, actieve pluisbol in huis zorgt voor een goede sfeer en een hoop gezelligheid. Maar zomaar een kitten in huis halen, dat kan natuurlijk niet. Daarom hebben wij vijf tips waar je goed op moet letten bij de komst van een kitten. 

Een eigen plekje

Het is erg belangrijk dat je kitten vanaf dag één een eigen plekje heeft in jouw huis. Een plek waar de krabpaal bijvoorbeeld staat, waar een lekker kussen ligt om op te relaxen en waar ook wat speeltjes liggen waar je kitten zichzelf mee kan vermaken. Ook is het belangrijk om de kattenbak op een rustige plek te zetten. Zo kan je kitten ontspannen zijn of haar behoefte doen. 

Gezondheid

Houd in het begin heel goed in de gaten of je kitten goed eet, drinkt en of zijn ontlasting goed is. Op deze manier kan je goed aflezen of je kitten gezond is, maar ook of hij zich al thuis begint te voelen. Doet je kitten dit namelijk niet? Dan kan het zijn dat hij nog behoorlijk wat stress ervaart in zijn nieuwe woonomgeving. 

Rust

Als je je kitten net thuis hebt wil je natuurlijk het liefst de hele dag door knuffelen en spelen. Logisch, maar voor je kitten kan dit best overwelmend zijn. Laat hem of haar daarom in het begin ook lekker zijn eigen gang gaan. Zo kan je kitten zelf zijn nieuwe omgeving verkennen en wennen aan deze nieuwe situatie. Want het is natuurlijk best heftig voor zo’n kleintje als hij ineens niet meer bij zijn broertjes, zusjes en moeder is. Geef die pluizenbol gewoon even rustig de tijd 🙂 

Meubels

Van plan om een kitten te nemen, maar je wilt ook graag een nieuw interieur? Dit kan je beter even uitstellen 😉 Een kitten is speels en ondeugend en kan daarom nog wel eens gaan krabben aan je meubels. Probeer je kitten dit wel vanaf het begin af te leren, zo kan je na een tijdje toch wel je nieuwe interieur aanschaffen. Al zal het altijd een uitdaging blijven om je kat echt niet aan de meubels te laten krabben. 

Veiligheid 

Controleer voordat je jouw kitten gaat ophalen het hele thuis. Ramen, kastjes en deuren. Zorg ervoor dat deze allemaal goed gesloten zijn. Ook als je kitten wat ouder is, want je wilt natuurlijk niet dat je kat in aanraking komt met schoonmaakmiddel of dergelijke. Ook handig; berg je kleine interieur accessoires  tijdelijk op. Zo hoef je je niet druk te maken dat jouw kitten zich bezeerd en je accessoires kapot gaan.

Tip: In deze blog lees je zes tips voor een katvriendelijke huis. 

Heb jij nog tips? Laat het ons weten via Facebook of Instagram

Gerelateerde artikelen