Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 6 tips voor een katvriendelijk huis

6 tips voor een katvriendelijk huis

2 minuten leestijd

Komt er binnenkort een (nieuwe) viervoeter in huis? Of ga je verhuizen? Je wilt natuurlijk dat je huis zo veilig mogelijk is voor je kat. DARF geeft je een paar handige tips.

Maak het leuk 

Geef je kat wat te doen binnen. Zorg voor een krabpaal, een kattenbak, maar ook een fijne slaap- en rustplaats. Kattenspeeltjes, zoals een hengel of ballen, zijn ook een must. Om het leuk te houden, wissel je de speeltjes af en toe af. 

Geef eten en drinken de goede plek 

Natuurlijk mogen voer en water niet ontbreken in een katvriendelijk huis. Zet het waterbakje niet naast het voerbakje, van nature eet een kat namelijk niet op dezelfde plek als waar hij of zij drinkt. Zet het voer ook niet naast de kattenbak, een kat eet namelijk net als wij niet graag naast het toilet 😉 Ben je nog op zoek naar goed voer voor jouw kat. In onze shop vind je biologische VOL brokken, maar ook KVV. Neem eens een kijkje.

Haal frisse lucht binnen

Heb je een kattenluikje? Dan is het natuurlijk gemakkelijk voor je kat om een frisse neus te halen. Maar zorg ook voor voldoende frisse lucht in huis. Ventileer dus goed. Dat is niet alleen voor mens, maar ook voor dier erg gezond! Grote kans dat je kat ook geprikkeld wordt door de verschillende geuren. 

Wees een maatje 

Ook al staan katten niet bekend als een echt gezelschapsdier, toch hebben ze ook zeker aandacht nodig. Aai je kat, maar speel ook samen. 

Houd het veilig 

Je wilt natuurlijk niet dat je kat in huis in gevaar komt. Zorg dus dat schoonmaakmiddelen onbereikbaar zijn voor je viervoeter. Maar ook giftige kamerplanten kunnen een gevaar vormen. Onderschat niet waar je kat allemaal bij kan. Zorg dat ze echt op een veilig plek staan… of geef ze aan iemand zonder kat. 

Bied genoeg bewegingsruimte

Katten hebben bewegingsruimte nodig. Sterker nog, dat vinden ze leuk! Laat deuren dus open, zodat je kat(ten) zich door het hele huis kan bewegen. Je deelt je huis tenslotte met je viervoeter(s) 😉 

Gerelateerde artikelen