Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Een veilige kerst voor honden

Een veilige kerst voor honden

3 minuten leestijd

Kerst, voor veel mensen de mooiste periode van het jaar. Cadeautjes onder de boom, samen dineren, en sfeerverlichting in huis. Tijdens kerst verandert er vaak veel in huis; accessoires, een boom… misschien ga je wel gourmetten. Hoe houd je het huis van veilig voor dieren? Wij geven een paar tips voor een veilige kerst met honden.

De kerstboom

Gelukkig zijn de meeste kerstbomen niet giftig, toch is het belangrijk dat je viervoeters er niks van binnenkrijgen. Dat kan namelijk darmproblemen veroorzaken. Ook kunnen dennennaalden irritaties veroorzaken aan de vacht en de pootjes. Heb je een echte boom? Dan is het belangrijk dat je iedere dag even stofzuigt. 

En nog beter; zorg dat je viervoeter niet bij de boom in de buurt kan komen. Kerstversiering ziet er voor veel honden en katten uit als speelgoed, maar dat is het natuurlijk niet. Ook dit brengt dus gevaren met zich mee, kapotte kerstballen kunnen versplinteren, waardoor je viervoeter gewond kan raken. Met enkel hond(en) in huis is het vaak verstandig om de boom hoog te zetten, zodat ze er niet bij kunnen. Voor katten is dit vaak geen probleem… die weten er wel bij te komen. Zorg dat je ze direct duidelijk maakt dat de boom geen speelgoed is, maar zorg ook dat ze zich niet kunnen bezeren. 

Ook cadeautjes onder de boom kunnen zorgen voor problemen. Als er in de pakjes bijvoorbeeld iets lekkers zit kan je viervoeter gaan knagen op het lint, of zelfs het papier verscheuren. Houdt aantrekkelijke pakjes dus bij je hond of kat uit de buurt. En zorg dat er wat anders in de buurt is om mee te spelen. 

Lampjes

Kerst is ook de periode van verlichting, grote kans dat je dus lampjes in huis hebt. In de boom, over de schouw, aan het raam… het kan allemaal. Deze elektrische snoeren kunnen echter een gevaar vormen voor je viervoeter. Zorg dus dat de snoeren goed weggewerkt zijn en dat je viervoeter er niet bij kan. Gekauw op elektrische bedrading kan namelijk voor elektrische schokken zorgen. Met je elektrische lampjes vervangen door verlichting op batterijen is het gevaar helaas ook niet weg. Want ook batterijen kunnen een gevaar vormen voor je viervoeter. Een batterij kan namelijk chemische brandwonden veroorzaken. En ze zijn tevens giftig. Heeft je viervoeter een batterij ingeslikt? Dan moet je altijd contact opnemen met een dierenarts. 

Voedsel 

Kerst is de periode van lekker eten, maar ook veel lekker eten waar voornamelijk honden niet tegen kunnen. Denk aan; chocolade, kaas en noten. Hier lees je meer over gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden. Zorg daarom dat het eten op de tafel en op de borden blijft. Vooral tijdens gourmetten gaat dit nog weleens mis. De beste oplossing? Zorg voor een eigen kerstdiner voor je viervoeter! Denk aan het BARF-principe en neem een kijkje in onze shop voor iets lekkers voor jouw viervoeter. 

Hopelijk wordt het dankzij deze tips een veilige kerst voor honden en een zalige kerst voor de baasjes 😉  

Gerelateerde artikelen