Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden

Gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden

4 minuten leestijd

Je hond verwennen met een lekkere snack is altijd feest. Soms gebeurt het dan ook dat het niet alleen bij hondensnacks blijft, maar dat een viervoeter ook wat te eten krijgt wat eigenlijk bedoeld is voor alleen mensen. Heel lekker natuurlijk, maar sommige voedingsstoffen lijken onschuldig, maar zijn heel gevaarlijk voor je hond. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Noten

Noten, wij zijn er dol op! Maar macadamianoten en walnoten kunnen erg gevaarlijk zijn voor je viervoeter. Ze kunnen je hond namelijk erg ziek maken. Hoe je dit herkent? Verlamming aan de poten, braken, een te hoge lichaamstemperatuur en je hond loopt alsof hij dronken is. De symptomen kunnen na enkele dagen verdwijnen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Let op: er zijn natuurlijk veel meer voedingsmiddelen die niet goed zijn voor je hond. Twijfel je over iets of je wil je graag nog meer informatie? Neem dan contact op met de dierenarts. Zij kunnen je er vast alles over vertellen. 

Avocado

Lekker op een boterham of rijstwafel. Avocado is een favoriet van velen, maar één van de gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden. Het bevat namelijk persine, dit kan je viervoeter niet afbreken, maar is ook giftig. Er zijn veel symptomen die tevoorschijn komen als je hond avocado heeft gehad. Bijvoorbeeld sloomheid, benauwdheid of onderhuidse vochtophoping. De giftige stof kan zelfs voor hartproblemen zorgen. 

Druiven, rozijnen en krenten

Deze drie zijn ook erg ongezond en giftig voor je viervoeter. Een druifje kan zo onschuldig lijken, maar is dus zeker geen goed idee om aan je hond te geven. Druiven, rozijnen en krenten zijn vooral slecht voor de nieren van je viervoeter. Symptomen als braken, slechte eetlust en slapte kunnen optreden als je hond toch een van deze voedingsmiddelen heeft gegeten. 

Chocolade

Een van onze favorieten, een stukje chocolade. Maar houd goed in de gaten of je viervoeter ook niet zit mee te smikkelen van dit lekkers. Chocolade bevat namelijk theobromine en dit is super giftig voor je viervoeter. Slechts een klein stukje kan al vervelende gevolgen hebben. Hoe je dit herkent? Je hond zal waarschijnlijk kortademig zijn en een hoge lichaamstemperatuur hebben. Als je het vermoeden hebt dat je hond chocolade heeft gehad is het verstandig om direct contact op te nemen met de dierenarts.

Ui en knoflook

Lekker om je gerecht wat extra smaak te geven, alleen ook deze twee zijn niet goed voor je hond. Nu zal je jouw viervoeter niet zo snel een losse ui of knoflook geven, maar dit kan natuurlijk wel zitten in de restjes van het avondeten die je misschien aan je hond geeft. Geef je hond daarom nooit zomaar de restjes. Symptomen die kunnen optreden zijn bloedarmoede, sloomheid, braken en een snelle hartslag. 

Klokhuis van een appel

Een appeltje is heerlijk, het klokhuis blijft over en voordat je er bij nadenkt geef je deze aan je viervoeter. Alleen het klokhuis is ook één van de gevaarlijke voedingsmiddelen voor honden. De pitjes van de appel in het klokhuis zijn namelijk giftig. Zodra jouw hond daar zijn tanden op zet komt er blauwzuur vrij. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, verwarring, moeheid, kortademigheid en misselijkheid. 

Nogmaals, twijfel je of je jouw hond iets kan voeren? Bij twijfel nooit doen. En wil je graag meer weten over giftige voedingsmiddelen voor honden? Vraag dit dan eens na bij de dierenarts. Zij weten er alles over. 

Wil je jouw hond wel een snackje geven, maar er ook zeker van zijn dat het écht gezond is? Naast gezonde voeding hebben wij namelijk ook lekkere snacks volgens het BARF-principe in ons assortiment. Als beloning, aanvulling op de dagelijkse voeding of gewoon omdat het lekker is. Maar dan wel gezond en verantwoord. Zo kun je met een gerust hart je hond verwennen. Deze lekkere snacks zijn verkrijgbaar in handige, hersluitbare verpakkingen. Zo hoeft niet alles in een keer op. Al zal je viervoeter dat misschien wel willen 😉 

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier delen we inspiratie, informatie en de leukste dieren foto’s!

Gerelateerde artikelen