Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Van pupvoeding naar volwassenvoeding: zo doe je dat

Van pupvoeding naar volwassenvoeding: zo doe je dat

2 minuten leestijd

Wanneer je pup bijna een jaar is, betekent het niet alleen dat je hem extra mag verwennen met zijn eerste verjaardag, maar ook dat je moet overstappen naar voeding voor volwassen honden. Maar wanneer stap je over en hoe?

Hét juiste moment van overstappen naar volwassen voer bestaat niet. Elke hond is namelijk anders en overstappen hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte, het ras en de activiteit van je pup. Maar ook of hij/zij gecastreerd is. Zo worden kleine rassen eerder volwassen (rond de 10 maanden), terwijl hele grote rassen wel 12 tot 15 maanden nodig hebben.

Hoe stap je over?

Geef je pup even de tijd om te wennen aan het nieuwe voer. Mix bijvoorbeeld een week de puppyvoeding met de volwassenvoeding. Start met 80/20 en bouw in gelijke stappen (20%) af.

Overstapschema

Dag 1: 80% puppyvoeding met 20% volwassenvoeding
Dag 2: 60% puppyvoeding met 40% volwassenvoeding
Dag 3: 40% puppyvoeding met 60% volwassenvoeding
Dag 4: 20% puppyvoeding met 80% volwassenvoeding
Dag 5: 100% volwassenvoeding

Merk je dat je pup minder goed gaat eten, trek dan bijvoorbeeld twee of drie weken uit en start het mixen met kleinere hoeveelheden volwassenvoeding (10%). Of voer iets langer dan één dag met dezelfde percentages.

Let op: bovenstaand overstapschema geldt niet als je van brok naar vlees gaat. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Volwassen hondenvoeding

Als je hond van pupvoeding naar volwassenvoeding gaat is het belangrijk dat hij/zij direct gevarieerde voeding krijgt (volgens de BARF-methode). Zo zit er in onze natuurvoerpakketten een samenstelling van kip, rund, lam en geit. Weeg je viervoeter even om achter het gewicht te komen. Daarmee bepaal je hoeveel gram vers vlees je grote vriend nodig heeft. Hoe je dat bepaalt, lees je in onze blog ‘Hoeveel vlees geef ik mijn hond?

Tips:

– Houd de voortgang van je pup goed in de gaten door hem/haar eens in de zoveel tijd op de weegschaal te zetten.
– Stap op tijd over op volwassenvoeding om overgewicht te voorkomen.


Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Gerelateerde artikelen