Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Sporten met je viervoeter

Sporten met je viervoeter

4 minuten leestijd

We weten allemaal dat sporten erg belangrijk is om fit te blijven, maar vaak ploffen we liever op de bank neer dan ons te laten aftuigen in de sportschool. Maar dit kun je leuker maken voor jezelf. Je kunt namelijk ook gaan sporten met je hond. Een rondje wandelen in het bos of misschien wel een speciale hondensport. Van dat laatste hebben we de vier leukste voor jou geselecteerd. Laat je het aan ons weten als je er een hebt uitgeprobeerd? Of stuur ons een foto. Vinden we leuk!

Agility

Ben je een ster in samenwerken met je hond? Dan is agility echt wat voor jullie. Bij agility draait het allemaal om behendigheid. Je hond vind het geen probleem om hoge sprongen te maken of door tunnels te rennen. Jullie vormen samen een team. Het is aan jou de taak om je hond te motiveren om zo snel, en uiteraard veilig, mogelijk het parcour af te ronden. Tip; beloon je hond na een goede ronde met een lekkere DARF snack.

Doordat je agility echt samen doet zorgt dit ervoor dat jullie band nog sterker groeit. Ook mooi meegenomen is dat je hond goed gaat luisteren omdat deze tijdens het parcour goed naar jouw commando’s moet luisteren. Een leuke sport om te doen dus en je hebt een goed opgevoede hond in huis, win-win! 🙂

Voor wie is het geschikt;

Twijfel je of agility geschikt is voor jouw hond? Maak je niet druk. Op recreatief niveau kan iedere gezonde hond van minimaal een jaar oud meedoen. Alles is afgestemd op de schofthoogte en lichaamsbouw van je hond. Er kunnen dus geen onmogelijke situaties ontstaan.

Canicross

Hardloopliefhebbers opgelet! Canicross is de perfecte sport om samen te doen met je hond. Het is een mooie manier om samen wat sportiviteit in jullie band te blazen. Bij canicross heb jij als baasje een riem om je middel die vervolgens bevestigd is aan het tuig van je hond. Hierdoor zorgt je hond dat je nog harder kan rennen. Je zweeft als het ware mee op de snelheid van je hond. En laten we eerlijk zijn, hardlopen met je hond is toch veel leuker dan alleen?

Voor wie is het geschikt;

Iedere gezonde en volwassen hond kan in principe aan canicross doen. Houd er wel rekening mee dat het ene ras sneller is dan de andere, maar wij hebben er vertrouwen in dat iedere hond het leuk vind om met zijn baasje te rennen. Je kan zelfs snelheden bereiken van twintig kilometer per uur! Natuurlijk moet je zelf wel in goede conditie zijn om canicross te kunnen doen.

Dog Dance

Samen met je hond een dansje wagen is natuurlijk een van de leukste dingen om te doen. Leer samen verschillende pasjes, richtingen of choreografieën en jullie zullen een sterrenkoppel worden. Het leuke van dog dance is dat je jouw hond niet kan dwingen. Een goede aanpak is dus vereist! Beloon je hond bijvoorbeeld met koekjes als hij iets goed doet of geef hem een dikke knuffel. Oefening baart kunst! En zijn jullie ontzettend goed geworden? Je kan ook aan dog dance wedstrijden meedoen.

Voor wie is het geschikt;

Iedere dansfanaat met een gezonde hond kan dog dance doen. Wel is het handig als je hond leergierig is. Zo pakt hij de pasjes beter op. Ook hier geldt weer dat het afhankelijk is van het ras hoe soepel de dans eruit gaat zien. Een Border Collie zal namelijk beter scoren dan een Berner Sennen. Al gaat het natuurlijk om het plezier.

Dog frisbee

Al rennend over het strand een frisbee gooien naar je hond. Ziet zo de perfecte zomerdag er voor jou uit? Dan is dog frisbee precies wat voor jou en je viervoeter. Want dog frisbee wordt ook gezien als serieuze sport. In deze tak van sport zijn er meer dan honderd verschillende worpen, dus het is een aanrader om een cursus te gaan volgen. Zo leer je een aantal van deze worpen en hoe je hond het beste de frisbee kan vangen. Plus; het is een leuk avondje uit is. Heb je de worpen onder de knie? Dan kan je dog frisbee op wedstrijdniveau gaan doen!

Voor wie is het geschikt;

Iedere hond die gek is op het vangen van een frisbee kan aan dog frisbee doen. Maar ook bij deze sport moet je rekening houden met het ras. Niet ieder ras kan makkelijk draaien of springen. En het is natuurlijk ook belangrijk dat je een hond hebt die je goed kan motiveren. Een eigenwijze beagle zal misschien niet zo blij worden van dog frisbee.


Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Gerelateerde artikelen