Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Het BARF-principe: de schijf van 5 voor je kat

Het BARF-principe: de schijf van 5 voor je kat

3 minuten leestijd

Het is voor de gezondheid van je kat belangrijk om gevarieerd te eten. Want je wilt natuurlijk het beste voor je huisdier. Dat is waar het Het BARF-principe, de schijf van 5 voor je kat, om gaat. Maar wat houdt het nu precies in?

BARF: Bones and Raw Food

BARFen houdt in dat je zelf het menu van je kat samenstelt. Jij weet natuurlijk het beste wat jouw kat lekker vindt, wat hij het beste verdraagt en waar hij juist niet goed tegen kan of zijn neusje voor optrekt. Met het BARF-principe kun je in de maaltijden van je kat verwerken wat jij wilt. BARF staat voor Bones and Raw Food en gaat over het voeren van volledige (niet-dragende) botten in combinatie met spiervlees en orgaan. Dus geen poten, schenkel en knieën bijvoorbeeld. Deze manier van voeren is afkomstig uit Australië, waar dierenartsen Juliette de Bairacli Levy en Ian Billinghurst het BARFen groot maakten.

Afwisseling is het belangrijkste

Waar het om gaat, is de afwisseling. Het is belangrijk dat je je viervoetertje niet elke dag hetzelfde geeft. Veelzijdige voeding dus. Het BARF-principe kun je zien als de schijf van 5; hierin zitten alle benodigde voedingsstoffen die je nodig hebt. Zo werkt dat bij katten ook. Zij hebben alleen geen schijf van 5, maar een schijf van 3: spiervlees (70%), bot (20%) en orgaanvlees (10%). Wissel bijvoorbeeld af met drie à vier smaken in circa vier weken. Als je je kat ook één keer per week vette vis voorschotelt, heeft hij een optimaal kattenmenu. Op deze manier voer je ‘compleet’ en weet je zeker dat je vriendje alle benodigde voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Kant-en-klaar volgens BARF

Wil je de maaltijden liever niet zelf samenstellen? Dan kun je ook kiezen voor kant-en-klaar vers vlees. Je hoeft dan niet meer zelf de rekensom te maken voor de benodigde voedingsstoffen en deze te mixen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je aardig wat ruimte in de vriezer en voorbereidingstijd bespaart. Bij KVV worden het vlees en de botten in de juiste hoeveelheid gemalen, waarna je deze eenvoudig aan je kat voert. Je hoeft het alleen nog maar te ontdooien. Zo hebben wij alles volgens het BARF-principe samengesteld. Wij mixen 70% vlees van kip, rund, lam en geit uit biologische landbouw, 20% bot en 10% orgaanvlees van dezelfde dieren. DARF KVV vind je in onze webshop.

Wil je meer weten over voeding van katten? Hier lees je de voordelen van KVV voeren aan je kat en hoeveel voer je je kat geeft.

Gerelateerde artikelen