Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Wat zijn de voordelen van KVV voeren aan je kat?

Wat zijn de voordelen van KVV voeren aan je kat?

2 minuten leestijd

Wist jij dat DARF ook KVV voor katten heeft? Vers vlees van kip tot geit en van eend tot zalm. De keuze is reuze. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van KVV voeren aan je kat? En hoe veel en hoe vaak geef je jouw kleine viervoeter eten?

Wat zijn de voordelen van KVV voeren aan je kat?

Dat zetten we voor je op een rijtje:

  • Er zitten goede bacteriën in KVV. Die zijn goed voor de darmflora en zorgen daardoor voor een betere afweer.
  • KVV bevat géén conserveringsmiddelen, chemische toevoegingen, smaak- geur of kleurstoffen.
  • KVV wordt niet verhit en behoudt zo de voedingsstoffen
  • Doordat KVV veel vocht bevat, is dit bevorderlijk voor de nieren van je kat.
  • KVV bevat geen vezels, hierdoor heeft je kat kleinere, opraapbare drollen.
  • Ook bevat KVV bevat geen suikers, dat voorkomt tandbederf. 
  • KVV is goed voor katten die last hebben van voedselovergevoeligheid, maar ook als ze last hebben van huid- en vachtproblemen.
  • KVV zorgt voor minder afvalstoffen in het lichaam en belast daardoor de organen minder.

Hoeveel moet een kat eten?

Net als mensen zijn ook viervoeters allemaal individuutjes. Beweegt jouw kat ontzettend veel? Bomen in en uit, schuttingen over en muizen achterna? Dan heeft hij waarschijnlijk meer voer nodig dan de kat van de buren die de hele dag heerlijk op de vensterbank ligt te koekeloeren naar de activiteiten van zijn buurkat 😉 Het advies wat we geven in hoeveel en hoevaak een kat moet eten, is dan ook een richtlijn.

Waaruit bestaat een optimaal kattenmenu?

Net als de hoeveelheid voedsel, is ook een optimaal menu niet voor elke kat hetzelfde. Voor jouw kat zijn bepaalde producten misschien wel verre van ideaal. Maar over het algemeen geldt dat het belangrijk is dat je kat maandelijks meerdere diersoorten binnenkrijgt. DARF heeft genoeg keuze om te variëren in menu’s. Geef je je viervoeter liever geregeld hetzelfde voer? DARF classic kvv bevat kip, rund, lam en geit. Zo zit je met één soort KVV meteen aan vier diersoorten. Geef je naast het ‘standaard weekmenu’ af en toe een eitje en wekelijks vette vis, dan heeft jouw kat een optimaal kattenmenu.

Ga jij voor classic kvv? Of heeft jouw kat dagelijks een andere maaltijd in zijn voerbakje? Stuur een foto van jouw smikkelende viervoeter naar ons via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen