Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 5x waarom katten zo bijzonder zijn

5x waarom katten zo bijzonder zijn

2 minuten leestijd

Dat katten bijzonder zijn, hoef je ons natuurlijk niet te vertellen. Niet alleen omdat ze zo schattig en grappig zijn. Maar omdat ze écht uniek zijn. We zetten een paar weetjes voor je op een rij. Voor de die-hard fans onder jullie zijn ze vast herkenbaar 🙂

Katten houden van slapen

En dat doen ze dan ook veel, wel 16-20 uur op een dag. Niet omdat ze lui zijn, maar omdat ze hun energie sparen. Als ze wakker zijn, zijn ze alert. En het meeste tijdens de schemering in de avond of in de ochten. Daarom gaan ze vaak direct na hun ochtendmaaltje een lekker dutje doen. Hoe ouder de kat, hoe meer hij of zij gaat slapen.

Katten zijn geen zoetekauwen

Ze kunnen namelijk geen suikers proeven. Daarnaast houden ze niet van citrusvruchten. Waar ze wel van houden: heerlijk vlees of vis. Van rund, geit, kalkoen tot konijn. En van zalm, kabeljauw tot haring. Met onze voeding houden we daar vanzelfsprekend rekening mee.

Katten zijn sneller dan je denkt

Als ze er zin in hebben zijn ze enorm snel op hun vier pootjes. Sneller dan veel mensen denken. Als in: een topsnelheid van 50 kilometer per uur. Het blijven jagers! Al houden ze het meestal niet lang vol. Echte sprinters. 

Katten vragen miauwend om aandacht

Herkenbaar? Als je ‘s ochtends wakker wordt hoor je al gemiauw van de andere kant van de deur komen. Of soms zelfs de hele nacht door. Vaak is miauwen een schreeuw om aandacht. Om eten of gewoon om jouw gezelligheid. Zorg dat je overdag genoeg aandacht schenkt, juist op de momenten als hij of zij niet miauwt. En geef geen aandacht bij ongewenst miauwen. Houd er wel rekening mee dat het miauwen ook door gezondheidsklachten kan komen. Voor de zekerheid kun je altijd langs de dierenarts gaan.  

Katten hebben meerdere redenen om kopjes te geven

Natuurlijk omdat ze je lief vinden en omdat ze blij zijn dat je weet thuis bent. Maar ze geven er ook mee aan dat ze aandacht willen. En soms is het gewoon een machtsspelletje: zo bakenen ze hun territorium af. Je leest er alles over in deze blog.

Katten kunnen hoger springen dan je denkt

Maar liefst vijf keer hun eigen hoogte. Gelukkig komen ze altijd op hun pootjes terecht 😉

Gerelateerde artikelen