Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - 5 aandachtspunten voor je kat in de winter

5 aandachtspunten voor je kat in de winter

3 minuten leestijd

De winter staat weer voor de deur. Er zijn er altijd viervoeters die ook in de winter maar wat graag naar buiten gaan. En al kan hij ook prima tegen de kou, er zijn wel enkele belangrijke aandachtspunten voor je kat in de winter.

1.Laat je kat hoger slapen

Slaapt je kleine viervoeter normaal gesproken op de grond? Het kan verstandig zijn – vooral bij kittens en oudere katten – hem of haar wat hoger te laten slapen. Zo voorkom je dat hij op de tocht ligt. Zeker bij oudere katten kan de kou ervoor zorgen dat de gewrichten stijf worden. En we willen natuurlijk dat je diertje ook op zijn oude dag nog lekker vrij kan bewegen. 

2.Borstel goed de vacht

De vacht van je kat past zich aan. Zeker wanneer je kat vaak buiten te vinden is, zal de vacht in de winter een stukje dikker zijn. Dat garandeert echter niet dat de temperatuur geen risico is. Bij nattigheid en vrieskou ligt onderkoeling op de loer. Een natte vacht isoleert namelijk stukken minder. Het is verstandig om de vacht in zulke weersomstandigheden extra goed te borstelen en te drogen, zodat deze op en top is. Zorg dat je kat nooit met een vochtige vacht naar buiten gaat als het al koud is. 

3.Spoelen bij sneeuw en gladheid

Bij sneeuw en gladheid komen de flessen antivries en de strooiwagens weer tevoorschijn. Is je kat niet bang voor de winterkou? Zorg dan dat je de vacht en pootjes goed schoon spoelt na binnenkomst. Zo voorkom je dat hij alcohol en zout binnenkrijgt tijdens het likken. 

aandachtspunten voor je kat in de winter

4.Check je auto

Dit is een aandachtspunt voor iedereen, ook als je zelf geen katten hebt. Katten vinden het heerlijk om lekker tegen, op of onder een net geparkeerde auto aan te liggen. Logisch, want dit is lekker warm. Check daarom altijd of je auto katvrij is voordat je wegrijdt. Nu we steeds meer elektrisch rijden is dit nóg belangrijker, het geluid van de auto zal een kat niet meer afschrikken.

5.Houd katten in topconditie

Ook in de winter is het natuurlijk belangrijk dat je je viervoeter gezonde voeding geeft, met de juiste afwisseling van voedingsstoffen. In onze webshop vind je een variatie aan heerlijk en gezond voer voor elke kat. Serveer je het maaltje buiten? Controleer dan regelmatig of het niet bevroren is. Zo zorg je dat je kat ondanks de winterkou voldoende energie behoudt om z’n speelse zelf te zijn.

Wil je ook weten waar je bij een hond op moeten letten tijdens de winter? In deze blog vind je zeven tips voor honden in de winter.

Gerelateerde artikelen