Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Zo kies je een pup uit een nest

Zo kies je een pup uit een nest

4 minuten leestijd

Hoera, gezinsuitbreiding! En niet zomaar gezinsuitbreiding. Nee, je hebt keuze uit een prachtig nestje vol lieve puppies. Maar welke pup wordt jouw nieuwe fluffy soulmate? Onderstaande tips helpen je op weg: zo kies je een pup uit een nest. 

Bepaal of je een reu of teef wilt

Allereerst bepaal je natuurlijk of liever een reutje of teefje wil. Net als bij mensen kunnen die flink van elkaar verschillen. Zo zijn reutjes in de pubertijd vaak wat onstuimiger dan teefjes, wordt een teefje eens in het half jaar loops en is een teefje vaak iets fijner en kleiner gebouwd dan een reu. Zet je wensen dus van te voren goed op een rijtje. 

pup kiezen nest

Kies je pup op basis van karakter

Kies je wel al vlak na de geboorte je puppy uit? Dan is de kans groot dat je je keuze maakt op basis van het uiterlijk. En dan kan het later maar zo zijn dat jullie geen match blijken te zijn. Als de pups rond de 4 tot 5 weken oud zijn, zijn ze een stuk actiever en zul je al veel meer van hun karakter zien. Je kunt zelfs al een beetje de persoonlijkheden van de pups zien. In grote lijnen -uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd- zit dat zo:

Het boefje

De pup die in het nestje lekker zijn broertjes of zusjes een beetje treitert kan heel sociaal en interactief lijken. Pikt hij speeltjes van de andere puppy’s of klimt steeds bovenop ze? Speelt hij te wild of probeert hij uit het nest te klimmen? Dit zijn tekenen van vastbeslotenheid, slimheid en wilskracht. Stuk voor stuk geen verkeerde eigenschappen natuurlijk. Maar dit hondje past niet even makkelijk in elke thuissituatie. Ga er vanuit dat je veel tijd nodig zult hebben om voor deze pup te zorgen. 

Kleine rebel

Een snelle denker, speels en energiek. Deze pup is betrokken en houdt van plezier maken. Opstandelingen zullen veel persoonlijkheid hebben, zonder koppig te zijn. Ben je actief (of zijn je kinderen dat) en van plan dit ook met de hond te zijn? Dit zou een goede keuze voor jou zijn!

De pleaser

Wie wil er nou geen gretige en opgewonden pup? Maar let op! Deze pups hebben een directe en krachtige eigenaar nodig. De kans is groot dat dit hondje veel training en bevestiging nodig heeft. Maar met goede training en discipline kan een gretige pup je volle medewerking geven. Deze pups zijn fantastisch gezelschap voor jou en je gezin.

De verlegen pup

Deze pups zijn niet geboren met veel zelfvertrouwen. Ze kunnen dus op hun buik naar je toe kruipen of hun rug krommen in totale overgave. Je kunt je helemaal verliezen in die lieve, timide houding van deze pups. Het kan veel tijd en geduld vergen om zijn zelfvertrouwen te verbeteren en hem op zijn gemak te krijgen rond andere honden en mensen. Een ideaal maatje voor een alleenstaand baasje zonder kinderen.

De relaxte pup

De lieve sul, de goedzak. Deze pup vindt waarschijnlijk een goede balans tussen spelen, interactie en slapen. Heerlijk! Een perfecte match als jij ontspannen en ongedwongen bent.

Beslis niet meteen

Laat het kiezen van een pup niet over één nacht ijs. Natuurlijk kan het liefde op het eerste gezicht zijn gaan. Het is heel normaal en begrijpelijk dat je vaker langsgaat bij de fokker om de pups te ontmoeten. Wie weet is die ene druktemaker de volgende keer wel heel verlegen, of andersom. Zoek je een knuffelkont voor het gezin of ben je van plan er vaak op uit te trekken voor lange wandelingen? Luister en praat met de fokker, neemt iemand mee (objectief), houd rekening met wat voor hond je zoekt en vergeet natuurlijk niet naar je gevoel te luisteren.

Ben jij net het trotse baasje geworden van een jonge viervoeter? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen