Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Woefstock: de natuurlijke kluif voor je hond

Woefstock: de natuurlijke kluif voor je hond

2 minuten leestijd

Iedere hond heeft een natuurlijke kauwbehoefte. Maar sommige honden verslinden echt het ene na het andere bot. Een gezond en veilig bot is dan wel een echte must. De Woefstock is zo’n gezond én veilig bot. Onwijs populair onder de viervoeters. Waarom? DARF legt uit. 

Kauwen (of kluiven) op botten is heel belangrijk voor honden. Het is uitstekende gebitsverzorging, maar het zorgt ook voor een aangenaam gevoel. Door het kauwen maken de hersenen namelijk het geluksstofje endorfine aan. Maar onze honden kauwen tegenwoordig niet meer zo heel veel op echte botten. En boomtakken is ook niet alles. De Woefstock is één van de alternatieven.

Bijzonder aan de Woefstock:

  • Gemaakt van koffieboom hout
  • Splintert moeilijk
  • Gaat lang mee
  • Wordt geleidelijk kleiner
  • Vrij van calorieën, cafeïne en chemische en synthetische middelen
  • Het is milieu- en sociaalvriendelijk

De Woefstock is van koffieboom hout. Sterk, maar tegelijkertijd zachter dan hertengewei-botten. De kluif splintert moeilijk door de dichte celstructuur en als het splintert worden het vezels die de darmen ook nog eens extra aan het werk zetten.

Milieu- en sociaalvriendelijk

Het koffieboomhout komt uit Vietnam, waar boeren in het natte seizoen extra inkomsten met de kluif verdienen. Ze geven hiermee het hout direct een tweede leven, want anders wordt het verbrand. De Woefstock is daarmee een milieu- en sociaalvriendelijke kluif.  

Welke woefstock voor mijn hond?

De Woefstock is er in 3 verschillende maten:

Tips bij het voeren:

  • Mocht je hond niet aan de woefstock willen kluiven, leg de kluif dan een paar dagen buiten. Het vocht van de nacht trekt in het hout en dat komt de geur en smaak ten goede.
  • Is de woefstock zo klein dat de hond deze zou kunnen inslikken, vervang de kluif dan voor een nieuwe.

Heel veel kauwplezier voor je viervoeter! Mocht je vragen hebben, stel ze ons via de support-chatfunctie (rechtsonderin het scherm) of op Facebook.

Gerelateerde artikelen