Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘We hadden nooit gedacht dat het zo zou lopen’

‘We hadden nooit gedacht dat het zo zou lopen’

3 minuten leestijd

DARF was lange tijd gewoon onze eigen manier van voeren. Niets meer en niets minder. Vers vlees kant-en-klaar in blokken en brokken. Gemaakt in onze eigen slagerij De Groene Weg. We maakten het puur voor onze eigen honden. Voornamelijk vanwege onze Belgische herder Caspar. We zouden wel kunnen zeggen dat DARF begon bíj Caspar.

Caspar en DARF: het begin
Onze Belgische herder Caspar was vrij mager. Het lukte ons niet om hem voller te krijgen met de brokken die we voerden. We kregen de tip om high energy voer te geven. Caspar reageerde daar niet goed op. Hij kreeg plekken rondom zijn bek die jeukten. Verschillende dierenarts bezoekjes en antibiotica later, liep Caspar nog steeds met jeuk. En wat doe je dan?

Op de hondencursus in Almere hoorden we over het voeren van vers vlees. We kenden het nog niet en waren eerst wat sceptisch over de voordelen, vooral omdat nog niet veel mensen op deze manier voerden. Maar wie het niet probeert, weet ook niet of het werkt. Omdat we onze eigen slagerij hadden, was er vlees genoeg om het één en ander te proberen. Volgens het BARF-principe waar we ons in hadden verdiept. Onze eerste stukken vers vlees hondenvoer waren een feit.

Puur voor onszelf
Daar stonden we dan: met die stukken vlees. Voerden we dit zo aan onze honden? Gerda vond het het maar niets, vooral niet omdat we toen nog drie jonge kinderen hadden. Het moest dus kleiner. In onze eigen slagerij maakten we er kant-en klare blokken vlees (KVV) van. Puur omdat het zo veel makkelijker voeren was. Die eerste mix maakten we speciaal voor Caspar. Van eend, wilde gans, hert en kangoeroe én kreeg daarom ook de naam DARF Caspar (Compleet).

In Nederland en daarbuiten
Maar zoals je weet, bleef het niet bij deze ene mix. We zetten al onze honden over op vers vlees en merkten dat ze nog beter in hun vel gingen zitten. Op de hondencursus waren ze net zo enthousiast. Alle baasjes wilden ook een kvv op basis van het BARF-principe. Omdat de vraag heel groot was, besloten we DARF uit te breiden met nog meer kvv’s. En die gingen niet alleen naar de hondencursus in Almere, maar ook naar de rest van Nederland, België en Duitsland. Zo bieden we niet alleen onze eigen honden, maar ook die van vele anderen het beste voer. Waanzinnig. We hadden nooit gedacht dat het zo zou lopen.

Dat is het verhaal van DARF.
Van Caspar.
En van ons.

Ton & Gerda

Gerelateerde artikelen