Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Wandelroutes met de hond I

Wandelroutes met de hond I

3 minuten leestijd

Het is fantastisch de prachtige natuur te ontdekken via één van de vele wandelroutes die Nederland rijk is. Jammer genoeg -en tegelijk ook begrijpelijk- zijn deze niet allemaal toegankelijk voor honden. Toch zijn er wel hondvriendelijke wandelroutes. Wij delen van elke provincie één van onze favoriete routes. Lees verder voor de eerste zes tips.

Wandelroute in Gelderland

We beginnen -voor ons- dichtbij huis: het Boswachterspad in Kootwijkerbroek. Het is flinke wandeling van 17,8 kilometer met stuifzand in de hoofdrol. Maar daar blijft het niet bij. Loop langs prachtige langgerekte vennen en door uitgestrekte eikenbossen. Aan vogelgezang en getjilp ontkom je niet, en met een beetje geluk tref je ook nog eens wilde zwijnen. Honden moeten tijdens deze prachtige wandeling op de Veluwe wel aangelijnd blijven.

Wandelroute in Friesland

De Natte Neuzenroute op de grens van Friesland en Drenthe is -je raadt het al- speciaal voor viervoeters en hun baasjes. Gele bordjes met daarop een pootafdruk wijzen je de weg door één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Honden mogen op veel plekken lekker loslopen, maar niet overal. Dit heeft te maken met loslopende schapen, broedende vogels en andere inwoners van het natuurgebied van Wold. Hier en daar doorkruist de wandelroute mountainbikepaden, let dus wel goed op en houd je hond onder appèl. De route is 7,3 kilometer, maar is ook in te korten tot 4,5 kilometer. 

Wandelroute in Flevoland

Wandelroute Zeewolde leidt je door een avontuurlijk bos. Deze wandeling van 14 kilometer voert je eerst over een hangbruggetje en vervolgens, via houten vlonderpaden, naar twee trekvlotten waarmee je kleine moerassen oversteekt. De route leidt je langs het Hans & Grietje Bos, het Heksenbos en het Dwaalbos. Je wandelt voornamelijk door jonge bossen, over graspaden die langs fraaie, vogelrijke waterpartijen en rietlanden voeren. Op de terugweg gaat de route over rustige fietspaden en over een dijk. Eerst over het Flevostrand, daarna langs of over het strand van het Veluwemeer. Trek van al dat wandelen? Breng onderweg een bezoekje aan Pannenkoekenhuis Hans & Grietje.

Wandelroute in Drenthe

Tijdens Wandelroute Anlooërdiep kijk je je ogen uit. Je komt langs oude kerkjes, loopt door weilanden, gaat over bruggetjes en door het bos. Het ‘Anlooër Diepje’ is een beekje waar de wandelroute langs en overheen gaat. De route is 11 kilometer. Vind je dat iets te ver? Dan is de route makkelijk in te korten naar 7 kilometer. Ook tijdens deze wandelroute moeten honden aangelijnd blijven. Je zou namelijk zomaar eens oog in oog kunnen komen te staan met herten. 

Wandelroutes met de hond

Wandelroute in Noord-Holland

Het ‘Rondje Bergerbosch’ is een wandelroute van 4,3 km in het oude, sprookjesachtige Bergerbos. Tussen half maart en half juni moeten honden aangelijnd zijn vanwege het broedseizoen. Daarvoor en daarna mogen honden tijdens deze wandeling op de meeste plekken lekker loslopen. 

Wandelroute in Zuid-Holland

Wandelroute ‘De Pan’ verbindt twee lussen met elkaar: de ene loopt in het landgoedbos en de ander door de open duinen van Berkheide. Wandel langs een oude tankmuur, over schelpenpaden, langs duinplassen, weitjes en akkers. De route is 11 km en gaat 95% over leuke, onverharde paadjes.

Bewandel jij vaak wandelroutes met je viervoeter? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Benieuwd naar de andere provincies? Hier vind je hondvriendelijke wandelroutes in Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Groningen, Overijssel en Limburg.

 

Gerelateerde artikelen