Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Sharon’s hondenpension is uniek in zijn soort

Sharon’s hondenpension is uniek in zijn soort

4 minuten leestijd

Sharon heeft dagelijks de zorg voor zo’n zesentwintig honden. In de vakantie vangt ze met liefde nog meer honden op. Niet alleen vangt ze in haar unieke pension honden op, ze runt ook een verkooppunt van DARF.

Van uniform naar hondenpension

Een geluk bij een ongeluk: Sharon kreeg, doordat ze een zeldzame allergie opliep tijdens haar vorige baan, de mogelijkheid haar droom waar te maken. ‘Ik had een baan waarbij ik een uniform moest dragen. Maar ik ontwikkelde een allergie voor de kleurstoffen in onder andere kleding. Het werd zo erg dat ik de blaren op mijn rug had staan. Doordat ik het uniform echt niet meer kon dragen, kon ik mijn baan niet meer uitoefenen. Mijn vorige werkgever vroeg mij: ‘Wat wil je nu?’ Ik ben stapelgek op honden, ze zijn echt mijn passie. Dus ik wist het meteen: ik wilde een hondenpension.’ 

Geluk bij een ongeluk

‘Omdat ik mijn werk niet meer kon uitoefenen, heb ik mij met behulp van mijn oude werkgever om laten scholen. Ik heb alle benodigde diploma’s voor een hondenpension behaald. Ik vond een prachtig vrijstaand pand met genoeg ruimte voor alle dieren. Ik woon bij mijn eigen mooie pension: een droom die uitkwam.’

Studio’s voor de honden

Sharon’s hondenpension is, zoals Sharon het noemt, ‘one of a kind’. ‘Ik heb een pension zonder kennels. De sfeer is huiselijk en honden hebben bij mij ontzettend veel vrijheid. Binnen heb ik vier studio’s waarin -afhankelijk van diverse factoren- gemiddeld vijf à zes honden kunnen verblijven. En dan hebben ze echt nog lekker de ruimte. De studio’s worden alleen gebruikt om in te slapen. De honden zijn de hele dag lekker op het erf. Ik heb ruim een hectare aan omheind bos waar ze heerlijk kunnen rennen, relaxen en ravotten. Een grote wens is nog een hondenzwembad, dat hoop ik voor de zomer te kunnen realiseren.’

De dagen van Sharon

Een negen-tot-vijfmentaliteit komt niet voor in het woordenboek van Sharon. Er zijn altijd honden om voor te zorgen. ‘Om half acht ga ik naar het pension, dan heb ik mijn eigen honden al uitgelaten en eten gegeven. Dan vang ik de honden voor de dagopvang op. De honden die overnacht hebben zijn lekker buiten aan het spelen. Als alle honden er zijn, gaan de logees naar binnen om te eten en daarna even te rusten. De ‘daghonden’ gaan meteen naar lekker naar buiten. Zo’n anderhalf uur na het ‘ontbijt’ gaat de deur open en zijn alle honden lekker samen in een roedel. Dan is het echt een grote hondencrèche. Ik ben de rest van de dag in de weer met alle honden: lekker knuffelen, schoonmaken, voeren, wassen… Dat is echt een dagtaak, want gemiddeld zijn er elke dag zo’n vijftien honden. In de zomer kan dit oplopen tot maximaal dertig. Als het weer het toelaat ga ik er in de avond met de step nog even met mijn eigen honden heen.’

Elf kieskauwers

De honden van Sharon -vijf Husky’s, een rescue, een Chodsky Pes, en vier Keeshondjes- zijn geen makkelijke eters. ‘Ik ben een voorstander van vers vlees. Maar dat is haast geen doen met zoveel honden, ik zou dan een enorme vriezer moeten hebben. Via via werd ik getipt over DARF, de brokken zouden vergelijkbaar zijn met vers vlees. Ik heb me ingelezen en werd meteen enthousiast. Gelukkig zijn mijn honden dat ook. Dat is niet heel vanzelfsprekend, want het is een stelletje kieskauwers bij elkaar. Niet alleen vinden ze het allemaal hartstikke lekker. Sinds ze DARF krijgen zitten ze goed in hun vel en ziet hun vacht er beter uit. Elke dag eten ze hun eten met smaak op.’

Verkooppunt van DARF

Sharon zorgt niet alleen voor het verblijf van honden. Haar pension is ook een verkooppunt van DARF. ‘Ik heb een klein winkeltje bij het pension, daar verkoop ik alleen producten waar ik zelf echt achtersta. Zo ook DARF. Klanten zijn er gelukkig net zo enthousiast over als ik. Sterker nog: ik heb onlangs mijn voorraad moeten vergroten. Soms vragen mensen mij ook om advies, als ze bijvoorbeeld een puppy hebben. ‘Ik kreeg dit voer mee van de fokker, hoe en naar wat kan ik het beste overstappen?’ Het is leuk om mensen zo aan voer te helpen waar ik echt achter sta. Ik merk dat er steeds meer fans van DARF bijkomen.’

Gerelateerde artikelen