Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Op vakantie met je hond: 8 handige tips

Op vakantie met je hond: 8 handige tips

3 minuten leestijd

‘Wat doen we tijdens de vakantie eigenlijk met de hond?’ Vast een vraag die je niet vreemd in de oren klinkt bij het plannen van je vakantie. Gaat je viervoeter mee? Leuk! Wij geven je 8 handige tips om lekker op vakantie te gaan met je maatje.

1 Kies een plek waar iedereen het naar z’n zin heeft

Het allerbelangrijkste: de plek en activiteiten. Lange stadswandelingen, een aantal musea bezoeken of gewoon even lekker bakken op het strand? Laat je hond dan maar thuis. Lekker wandelen in de bossen, even een stad bezoeken of zwemmen? Kom maar op met de riem! Als je je hond meeneemt, kies dan een plek die hondvriendelijk is. En waar hij welkom is. Want niet elke camping of vakantiepark is weg van huisdieren.

2 Beslis op tijd of je naar het buitenland gaat

Honden moeten aan bepaalde regels voldoen om naar het buitenland te kunnen. Voor vakanties binnen de EU moet je hond een paspoort hebben, gechipt zijn en ingeënt zijn tegen hondsdolheid (tenminste 21 dagen voor de reis).

3 Pak pauzes in lange autoritten

Ga je met de auto of camper naar je vakantiebestemming, plan dan genoeg tussenstops in. Voor een plasje, maar zeker ook om even lekker de poten en benen te strekken. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je langer over je reis doet. Maar alles even rustig aan doen, is ook wel weer lekker.

4 Bedenk hoe je voert: houdbare worsten versus vers vlees

Natuurlijk wil je vers vlees blijven voeren, maar hoe neem je dat mee? Er zijn gelukkig tal van alternatieven. Houdbare worsten of Vol droogvoer bijvoorbeeld; daar heb je geen vriezer voor nodig. We adviseren je wel om hier al een aantal dagen voor je vertrek mee te beginnen.

5 Zorg voor water onderweg

Het is belangrijk dat je hond altijd water heeft. Neem dus een bak en een fles water mee in de auto. En vergeet het water óók niet bij lange wandelingen.

6 Neem het paspoort van je hond mee

De kans is klein dat er iemand naar vraagt, maar ‘better safe than sorry’. Bij grenzen zouden ze er naar kunnen vragen.

7 Neem vertrouwde spulletjes mee

Er zijn al genoeg vreemde dingen tijdens een vakantie. Een bekende mand of bench of het favoriete speeltje zijn wel heel fijn dan.

8 Geef voordat je uit eten gaat je hond eten

Je weet natuurlijk nooit hoe lang het etentje gaat duren. En daarnaast, zit jij lekker te smikkelen, ligt je hond hongerig onder de tafel. Ook niet zo heel leuk.


Succes met het verder plannen van je reis. Laat je ons weten waar je bent geweest met je hond op Facebook of Instagram?

Gerelateerde artikelen