Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Nagels verzorgen van je kat

Nagels verzorgen van je kat

2 minuten leestijd

Katten zijn ijdele dieren en ze zorgen goed voor zichzelf. Hun vacht likken ze schoon met hun tong, maar bij de nagelverzorging kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Want nagels verzorgen van je kat is hartstikke belangrijk!

Wanneer moet je knippen?

De nagels van je kat hebben een specifieke functie: klimmen, prooien vangen en zichzelf verdedigen. Je hebt vast al een keer gemerkt dat de nagels van je kat flink scherp kunnen zijn. De nagels van een jonge en actieve kat slijten tijdens het klimmen en spelen. Of door het krabben aan een krabpaal. Maar wanneer een kat wat ouder wordt, veel binnen zit of wat minder actief is, moet jij ‘m een handje helpen. De nagels verzorgen van je kat is dan heel belangrijk.

Kat nagels scherp nagels knippen

Merk je in je huis dat je kat vaak met zijn nagels in meubels blijft hangen? Of hoor je de nagels van je kat op de vloer krassen? Vaak is dat een teken om de nagels van je kat goed na te kijken en te knippen. Ook wanneer je kat moeite krijgt met lopen, kan dat komen door te lange nagels. Tijd om in actie te komen!

Zelf aan de slag met nagels knippen

De nagels van je kat kun je goed zelf knippen. Gebruik hiervoor een speciale nagelschaar. Deze is te koop bij de dierenarts. Zie je het niet zitten om de nagels van je kat zelf te knippen? Laat het dan bij de dierenarts doen.

kat nagels knippen

Tips voor het knippen van kattennagels

  • Doe het niet alleen, maar samen. Zo kan de één de kat rustig (vast)houden en de ander knippen.
  • Kies een geschikt moment om de nagels te knippen. Is je kat gestresst of heel energiek? Wacht dan tot een rustiger moment.
  • Pak voorzichtig het pootje vast van je kat en stel je kat gerust.
  • Druk zachtjes op de kussentjes van het pootje van je kat, je kat zal zo z’n nageltjes tevoorschijn toveren. 
  • Knip alleen de puntjes van de nagels af. Knip vooral niet in het roze gedeelte, hier zit het ‘leven’ en wanneer je hierin knipt, zal het gaan bloeden.
  • Ben je klaar? Beloon dan jouw kat met een lekkere snack. Dat heeft ‘ie wel verdiend! Kies bijvoorbeeld voor DARF snoepsticks gevogelte of DARF graanvrije zalmkoekjes.

Gerelateerde artikelen