Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Mijn honden zijn mijn visitekaartje’

‘Mijn honden zijn mijn visitekaartje’

3 minuten leestijd

Hondenliefhebber Moniek Bonder verruilde haar kantoorbaan voor een eigen hondentrimsalon én verkooppunt van DARF. En ze neemt haar werk mee naar huis, want thuis wachten er twee gezellige viervoeters op haar.

Spaans zwerfhondje

Dat Moniek echt een hart voor honden heeft, blijkt wel uit het feit dat zij een zwerfhond uit een Spaans asiel redde. ‘Goofy is waarschijnlijk een kruising met een Podenco, daar heeft hij veel van weg. Hij werd samen met zijn broertjes en zusjes gevonden tussen het vuilnis toen ze nog maar een paar weken oud waren. Ik vond Goofy op de site van Triple A, een non profit organisatie gerund door vrijwilligers. Zij geven hondjes een goed onderkomen en zoeken ondertussen naar een geschikte baas. Gelukkig vonden ze mij een geschikt baasje, want vijf jaar later is Goofy nog altijd mijn gezellige huisgenoot.’

Gezelschap voor Goofy

Goofy is een echt gezelschapsdier. Logisch dat Moniek anderhalf jaar geleden een vriendinnetje voor hem zocht. ‘Een vriendin van mij fokt teckels, toen zij anderhalf jaar geleden weer een nestje had werd ik verliefd. Mootje is een kortharige teckel, een vrolijk hondje en een lief vriendinnetje voor Goofy. Goofy vindt alleen thuis zijn niet zo leuk, sinds ik twee hondjes heb kan ik zonder schuldgevoel de deur uit.’

'Mijn honden zijn mijn visitekaartje'

Hondentrimsalon 

Een paar jaar geleden besloot Moniek haar kantoorbaan te verruilen voor het ondernemerschap. ‘Ik wilde heel graag meer doen met mijn passie voor honden. Ik begon met een opleiding voor hondentrimster. In 2017 was ik nog bezig met de opleiding, maar had ik ook al wat klanten. In de schuur van mijn ouders trimde ik de viervoeters van vrienden en familie. Ik vroeg er een klein bedrag voor. Zo waren zij geholpen en ik ook, want op deze manier deed ik ervaring op. In oktober 2019 opende ik De hondentrimsalon

Verkooppunt van DARF

Moniek begon haar trimsalon in een pand waar zij de voordeur deelde met andere ondernemers. ‘Een prima pandje om te beginnen. Maar toen ik de kans kreeg te verhuizen naar een groter pand, heb ik dat meteen gedaan. Ik red mijn werk nu nog in mijn eentje, soms met hulp van een freelancer. Personeel aannemen is nog niet nodig, maar ik hoop in de toekomst wel te groeien met mijn bedrijf. Hier kan dat. Groot voordeel van dit pand is ook dat ik hier een eigen ingang heb en parkeerplekken voor de deur. Niet alleen handig voor mensen die de hond komen brengen. Ik ben ook een verkooppunt van DARF. Even voor de deur parkeren is toch handig als je voer komt halen.’

Aanvulling op de trimsalon

Moniek is zelf verwoed fan van DARF: Goofy en Mootje mogen daar al een paar jaar van genieten. ‘Goofy reageert niet goed op granen. Voordat ik DARF ontdekte kreeg hij al voer zonder granen, maar hij had vaak last van diarree. Toen ik de overstap maakte naar DARF was dat heel snel over. Zijn vacht kreeg ook meer glans. Omdat het mijn honden echt goed doet -zij zijn immers mijn visitekaartje- vind ik de verkoop van DARF producten een goede aanvulling op de trimsalon. Ik verkoop droogvoer, zalmolie en Woefstocks. Op de behandeltafel geef ik de honden brokjes droogvoer van DARF als beloning. Als ze dit lekker vinden geef ik hun baasje een proefzakje mee. Geregeld hoor ik dat mensen hierdoor overstappen op DARF. Zo wordt langzaamaan mijn klantenbestand groter en krijgt DARF er steeds meer fans bij.’ 

Gerelateerde artikelen