Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Je hond laten wennen aan een baby

Je hond laten wennen aan een baby

3 minuten leestijd

Een baby op komst? Van harte gefeliciteerd! Als hondenbaasje vind je het wellicht spannend hoe het gaat zijn met een hond én een baby in huis. Hoe gaan die op elkaar reageren? Hoe laat je een hond wennen aan een baby? Want ook je viervoeter heeft door dat er iets gaat veranderen in huis. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rij gezet. 

Bereid je viervoeter voor 

Een baby brengt vaak meer veranderingen met zich mee dan enkel een extra persoon in huis. Je schaft misschien een grotere auto aan of zult op andere tijden met je viervoeter moeten gaan wandelen. En wat doet die gekke kinderwagen ineens in huis? Zorg dat je deze aanpassingen al doorvoert voordat de baby er is, zodat je viervoeter deze veranderingen niet negatief associeert met de kleine. En er al aan gewend is voordat de baby er is.

De ontmoeting 

Zorg dat je de eerste ontmoeting kunt voorbereiden en dat je viervoeter tijdens de bevalling naar een adres kan waar hij voldoende aandacht krijgt. Zijn jij en de baby helemaal ontspannen? Dan is het tijd voor de eerste ontmoeting. Begroet je viervoeter vriendelijk voordat hij de kleine ontmoet. Leer je viervoeter direct dat het belangrijk is om respect te hebben voor de baby. Je viervoeter hoeft niet direct dichtbij te komen. 

Begrijp dat je viervoeter moet wennen aan de situatie. En forceer dus niks. Heeft hij in het begin geen interesse in de baby? Laat dat dan zo. En dwing hem niet om in de buurt te komen. 

Vergeet je viervoeter niet

Natuurlijk staat je leven helemaal in het teken van je kind. Zeker als hij of zij net geboren is. Maar vergeet je trouwe viervoeter niet. Hij is nog steeds onderdeel van het gezin. Zorg dat je viervoeter nog genoeg knuffels krijgt. En verwen hem af en toe met wat lekkers als die braaf is geweest tijdens de kraamvisite.  

hond laten wennen aan baby

Zorg dat je viervoeter zijn/haar energie kwijt kan

Het is – vooral in het begin – prettig voor de kleine als je viervoeter rustig is. Zorg daarom dat hij genoeg heeft gewandeld en gespeeld om zo de energie kwijt te kunnen. Dit zorgt er voor dat de viervoeter rustiger in huis is, en misschien wel direct in zijn mand kruipt. 

Natuurlijk is iedere situatie anders. En reageert iedere hond anders op een baby. Maar in de meeste gevallen duurt het gelukkig niet lang voordat de hond en de baby beste vrienden zijn. Want laten we eerlijk zijn; welk kind wil er nu niet opgroeien met een vriendelijke vriend in huis?

Zijn jouw hond en kindje dikke maatjes? Stuur ons een foto via Facebook of plaats deze op Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Gerelateerde artikelen