Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Ik zou mij geen dag zonder hond voor kunnen stellen’

‘Ik zou mij geen dag zonder hond voor kunnen stellen’

3 minuten leestijd

Annelinn is hondencoach en runt haar eigen hondenschool ‘Pawsome’. 

Het werken met en zorgen voor honden is Annelinn met de paplepel ingegoten. Zolang ze zich kan herinneren heeft haar familie honden in huis gehad. Ook werkte haar vader jarenlang met politiehonden, was hij hondengeleider en trainer. ‘Ik ben ernstig aangestoken met het hondenvirus’, lacht Annelinn.

Eigen hond

Haar eerste eigen hond haalde Annelinn al in huis toen ze 18 jaar was. Ze woonde nog thuis en de familiehond was helaas overleden. ‘Ik besefte dat ik nog nooit eerder géén hond had gehad en wilde het gemis vullen. Het duurde een tijd voordat ik mijn moeder ervan kon overtuigen dat het de juiste beslissing was.’ Annelinn ging op zoek naar een herplaatser en vond de juiste match bij Jack Russell Terriër ‘DJ’. ‘DJ bleek verlatingsangst te hebben en was niet volledig zindelijk. Ik heb toen een gedragsdeskundige langs laten komen voor een consult. Zij kwam met een plan van aanpak en daarna heb ik het zelf verder opgepakt.’

Hondenschool Pawsome

Dat Annelinn van haar hobby haar beroep heeft gemaakt is dus niet zo gek. ‘Ik raakte steeds meer verdiept in hondencoaching en gedragstraining. Ik had een baantje als dierenverzorger aan huis, werkte in het lokale asiel en daarna als paraveterinair, waar ik veel ervaring opdeed.’ Met deze ervaring en de nodige opleidingen begon Annelinn als hondencoach en runde ze samen met een vriendin een hondenschool, waarna ze uiteindelijk zelfstandig verder ging. Zo ontstond ‘Hondenschool Pawsome’. Inmiddels heeft Annelinn hondje ‘Ola’ die haar af en toe assisteert bij haar werk.

Annelinn ontvangt vooral veel klanten met honden als Terriërs of Australian Shepherds. ‘Deze rassen worden best vaak verkeerd begrepen. Als klanten met hun vragen bij mij komen, laat ik ze ook de andere kant van het ‘probleem’ zien. Zolang een klant echt gemotiveerd is, is geen uitdaging mij te gek. Hoe groot het probleem ook lijkt te zijn.’

Hondenschool Pawsome

DARF

‘Ik ben geen voedingsdeskundige, maar als klanten mij vragen welke hondenvoeding ik aanraad, is het antwoord meestal DARF.’ Annelinn merkt dat honden het smakelijk eten, goede ontlasting hebben en vooral niet te veel ontlasting ervan hebben. ‘Maag- en darmproblemen hangen zeer zeker samen met het gedrag van een hond. Als de darmflora niet op orde is, is dat het eerste waar ik bij een gedragsprobleem aandacht aan geef. De meeste honden die DARF krijgen ogen fit, zitten goed in hun vacht en hebben een goede spieropbouw.’ Ook Ola krijgt DARF brokken en KVV. ‘De brokjes gaan erin als koekjes’, lacht Annelinn. 

Annelinn en Ola

Meer weten over Annelinn en haar hondenschool? Neem dan een kijkje op haar website!

En net als Annelinn ook de DARF brokken en KVV uitproberen? Bestel ze via de shop van DARF of bekijk alle andere producten van DARF hier. En ervaar zelf wat DARF voor jouw huisdier kan doen!

Coverfoto: Sonja Jaarsveld Fotografie

Gerelateerde artikelen