Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - ‘Ik kan mijn geluk niet op met boxers’

‘Ik kan mijn geluk niet op met boxers’

3 minuten leestijd

‘Als je eenmaal boxers in huis haalt, ben je verslaafd.’ Het is niet voor niets dat Fred Lindsen zich als fokker Boxerfreak noemt. Samen met zijn viervoeters wint hij de ene na de andere titel. Toch wegen al die prijzen niet op tegen de urenlange wandelingen en gekke avonturen die hij met ze meemaakt.

Dagelijks trippelen er twee reuen en twee pups door het huis van Fred. Zowel de volwassen honden als pups komen uit eigen fok. De puppies hebben Russisch bloed. ‘Ik noem de pups ook wel de Pussy Riot van Nederland. Ze spelen met elkaar alsof ze zusjes zijn, maar ze komen uit verschillende nestjes. Belangrijk is om van jongs af aan consequent te zijn en met ze te trainen. Anders gaan ze zich vervelen. Uit ervaring kan ik spreken dat je meubilair daaronder kan lijden. Voor de trainingen heb je flink wat geduld nodig. Meer dan bij een herder bijvoorbeeld. Tijdens trainingen hoorde ik vaak ‘oh nee, weer zo’n lastige boxer’. Maar als ze eenmaal het nut van een oefening inzien, gaan ze er keihard voor.’

Fokken met visie

Fred fokt om het ras te verbeteren. ‘Inteelt en lijnteelt vinden sommige fokkers doodnormaal. Ik vind dat niet kunnen. Mijn grootvader fokte ook en die zei al ‘jongen, dit moet je nooit zo doen. Een opa en een kleindochter of halfbroer op halfzus kan gewoon niet.’ Het ontdekken van toppers is weggelegd aan de vrouw van Fred. ‘Zij heeft daar oog voor. Als de pup nog maar net geboren is, ziet ze al of het een topper wordt. En ze heeft er nog geen één keer naast gezeten.’ De boxers van Boxerfreak werden al in Bulgarije, Duitsland en Nederland bekroond tot kampioenen.

Beschermengelen

Hoewel je bij een boxer misschien niet direct denkt aan een familiaal karakter, heeft de hond dat wel. ‘Onze boxers zijn heel zorgzaam en beschermend. Ik weet nog goed hoe mijn twee boxers voorkwamen dat mijn zoon, destijds drie jaar, in een beekje viel. Wanneer hij volgens de honden iets te dichtbij het water kwam, duwden ze hem weer met hun snuiten terug. Het grappige: het beekje was maar tien centimeter diep.’

Verstoppertje met vlees

En met dit soort prachtige momenten kan Fred nog wel even doorgaan. ‘Ik moet nog steeds lachen als ik terugdenk aan het moment dat één van mijn honden een bak met bevroren vlees had leeggehaald. Alle bevroren stukken had ze verstopt in huis. Ze keek me aan met een blik van “ik weet van niets” en met lede ogen zag ze hoe wij alle plakken vlees vonden. Geweldig.’

Gevarieerd kvv

‘Mijn boxers bewegen veel en daarom is goed voer essentieel. Ik voer al sinds 2014 DARF en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Mijn honden zijn er dol op. Ik voer daarom ook met het hoofd en niet met het hart. Mijn boxers waren anders moddertje vet geweest,’ lacht Fred. Zijn reuen krijgen één kilo vlees per dag: twee plakken ‘s ochtends en twee plakken ‘s avonds. ‘Ik vind het belangrijk om gevarieerd te voeren. Zo wissel ik DARF Caspar af met verschillende vis- en vleessoorten.’

‘En nu we het toch over DARF hebben wil ik ook zeggen dat ik het een top service vind. Ook als er iets misgaat. Zo had ik eens vlees wat een beetje stonk. DARF deed nergens moeilijk over en leverde direct een compleet doos vers vlees. Dan blijkt wel dat je met een topbedrijf te maken hebt.’  

Gerelateerde artikelen