Gratis verzending bij bestellingen vanaf €100
Home - Blog - Honden in de hoofdrol

Honden in de hoofdrol

3 minuten leestijd

Na een lange wandeling met je viervoeter is het heerlijk om thuis op de bank te ploffen. Hoe leuk is het dan om ook nog eens honden op de buis te zien? We hebben tien fijne films voor je geselecteerd. Wat is jouw favoriete hondenfilm?’

1. Marley & me
Om een indruk te krijgen van wat ouderschap inhoudt adopteren John en Jennifer een labradorpup. Niets is veilig voor Marley’s wilde capriolen, en het huis van het stel is binnen no time een rampgebied. Langzaamaan beseffen de Grogans zich in deze romantische komedie dat deze “verschrikkelijke hond” misschien toch helemaal niet zo verschrikkelijk blijkt te zijn.

2. Turner & Hooch
Een klassieker met Tom Hanks in de hoofdrol. Turner & Hooch is een combinatie van actie en humor. Het laatste voert de boventoon. Turner neemt de hond van zijn overleden baas in huis. Hooch maakt een chaos van het eerst ontzettend geordende huis. Hoewel de agent de goedaardige, grote Bordeauxdog eerst verafschuwd, lukt het hen toch samen te werken en trekken ze steeds meer naar elkaar toe.

3. 101 Dalmatiërs 
Wie kent ‘m niet? De film over 101 gestippelde viervoeters waarvan Cruella de Vil maar al te graag bontjassen zou maken. De eerste tekenfilm komt uit de jaren zestig. Ruim 45 jaar later is de film door Disney volledig gerestaureerd. 

4. Beethoven
Een komische familiefilm waarin alles draait om de familie Newton en hun Sint Bernard. Beethoven groeit op van pup tot reusachtige hond. Het gezin is stapelgek op de viervoeter, maar vader George ziet alleen maar problemen. Hilarische momenten in een eind goed al goed verhaal. Een fijne, klassieke, feelgood movie.

5. K-9
Een actie/komedie uit de jaren tachtig met in de hoofdrol Jerry Lee, een herder. Aan zijn zijde James Belushi die de rol van ietwat chagrijnige politieagent op zich mocht nemen. Jerry Lee helpt Michael Dooley met het opsporen van een drugsdealer. Ook in deze film zijn de twee belangrijkste personages eerst geen vrienden. De film kreeg 2 vervolgen: K-911 en K-9:p.i. 

6. Benji
Een fijne familiefilm waarin 2 kinderen een bijzonder band krijgen met een straathondje. Wanneer de kinderen ontvoerd worden doet Benji er alles aan Carter en Frankie te redden uit de handen van de ontvoerders.

7. Hachi: a dog’s tale
Deze tranentrekker is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hachi wacht elke dag braaf zijn baasje op op het station. Tót zijn baasje op een dag niet terug komt. Tot verbazing van het dorp komt de viervoeter daarna nog negen jaar lang elke dag naar het station om daar zijn baasje op te wachten.

8. Bolt
Een fijne animatiefilm van Disney over een witte herder die de hoofdrol speelt in een succesvolle tv-serie. Bolt denkt dat de superkrachten die zijn karakter heeft echt zijn. Maar als hij van de set ontsnapt omdat hij denkt dat zijn baasje in gevaar is, blijkt niets minder waar.

9. Huisdiergeheimen
Wat spoken huisdieren eigenlijk uit als hun baasjes niet thuis zijn? Een hilarische animatiefilm Max, Chloë, Gidget en Mel aan wiens rustige bestaan een einde lijkt te komen als hun baasje een zwerfhond mee naar huis neemt.

10. A dog year
Een drama/komedie waarin schrijver John Katz in een midlife crisis raakt. Hij besluit een hond aan te schaffen in de hoop zo meer tot zichzelf te komen. Dat de hond “compleet gestoord” blijkt te zijn lijkt John hierbij niet te helpen. 

Ken jij nog een leuke film met honden in de hoofdrol? Laat het ons weten in de reacties op Facebook

Gerelateerde artikelen